Percheziţii DNA la Iaşi. Preşedintele Consiliului Judeţean vizat de procurorii anticorupţie

Liviu Dragnea, Semnarea contractelor de finanţare din fonduri europene.  În imagine, Gheorghe Nichita, Liviu Dragnea şi Cristian Adomniţei
Liviu Dragnea, Semnarea contractelor de finanţare din fonduri europene. În imagine, Gheorghe Nichita, Liviu Dragnea şi Cristian Adomniţei (Epoch Times România)

După ce judeţele Constanţa, Cluj, Prahova, Braşov etc. au fost "măturate" de percheziţii soldate cu dosare penale pentru şefii de consilii judeţene, miercuri, 15 aprilie, "curăţenia" DNA ajunge şi în Iaşi. În judeţul din inima Moldovei au loc 21 de percheziţii, dintre care 19 la Consiliul Judeţean Iaşi. Procurorii au descins în birourile unor directori ai Direcţiei Economice, la Serviciul Financiar Contabil şi la Direcţia Achiziţii, relatează stiripesurse.ro.

Potrivit unor surse judiciare, sunt vizaţi preşedintele CJ Iaşi, Cristian Adomniţei (PNL), vicepreşedintele CJ Iaşi, Alin Aivănoaiei, fostul vicepreşedinte Victor Chirilă, directorul executiv al Direcţiei Proiecte şi Dezvoltare Durabilă, Cristina Teodora Jinga.

Cercetările DNA sunt legate de atribuirea unui contract, prin procedura „cerere de ofertă”, pentru servicii de promovare a judeţului Iaşi. Contractul, în valoare de 340.000 de lei, a fost adjudecat de firma Laser CO SRL Iaşi şi presupunea 16 repere, cu durata maximă de execuţie de 3 luni de la data semnării.

În caz de executare cu întârziere, prestatorul era obligat la plata de penalităţi de 0,1% pentru fiecare zi de întârziere, din contravaloarea serviciilor rămase de executat.

CJ Iaşi a achitat integral banii firmei, iar procesul verbal de recepţie consemnează că este totul în regulă calitativ şi cantitativ, deşi în cele 3 luni au fost predate doar 11 din cele 16 repere de promovare.

Auditul intern al instituţiei a sesizat neregulile iar subordonaţii i-au adus la cunoştinţă lui Adomniţei, însă, potrivit stiripesurse.ro, acesta a fost nemulţumit de constatările auditului intern şi a ameninţat că va lua măsuri drastice dacă ceea ce a constatat auditul ajunge la cunoştinţa publicului şi în presă.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.