Pepenele verde, fructul ideal pentru detoxifiere şi pierdere în greutate

Pepene
Pepene (Shutterstock)

Îţi aminteşti cât de mult îţi plăcea să mănânci pepene când erai copil ? Eu îmi amintesc, şi încă îmi place să-l mănânc în fiecare vară. Chiar dacă îl numim pepene verde, roşu sau lubeniţă, gustul său aromat este un deliciu, dar şi o binefacere pentru organismul nostru.

Pepenele verde este grozav pentru hidratarea corpului în perioada de vară, atunci când soarele este fierbinte. Din această cauză pepenele este mai mult decât răcoritor şi gustos, ajutându-ne în procesul de detoxifiere şi pierdere în greutate. Însă efectele benefice pentru sănătate nu se opresc aici, el fiind plin de nutrienţi.

Pepenele verde este un mod bun de a-ţi curăţa corpul şi a pierde în greutate, o porţie având numai 47 de calorii. Da, pepenele are 92% apă dar acel 8% rămas este plin de nutrienţi şi aduce beneficii uimitoare sănătăţii.

Cum ajută pepenele roşu la curăţare, pierderea în greutate şi sănătate:

1. Ajută eficient corpul să obţină un PH alcalin

Celulele de grăsime conţin toxine şi acid, iar corpul nu va elibera celulele grase atunci când are un pH acid.

2. O cantitate mare de citrulină

Crează un efect diuretic atunci când toxinele părăsesc corpul. Citrulina transformă arginina astfel încât să elimine amoniacul şi alte toxine din corp. De asemenea, arginina stimulează producerea oxidului nitric, care îmbunătăţeşte fluxul sanguin, de aceea, pepenele funcţionează atât de bine ca detoxifiant.

3. Un procent mare de fibre dietetice care menţin colonul curat, ajutând la curăţarea organismului.

4. Conţine glutation (cu rol puternic antioxidant si de eliminare a toxinelor), ajutând la îmbunătăţirea funcţiilor ficatului

Corpul trebuie să conţină glutation pentru a se detoxifia. Glutationul este cel mai puternic antioxidant şi, în aceeaşi măsură, cel mai puternic agent detoxifiant al corpului, dar în afara comunităţii ştiinţifice, puţini oameni au auzit de el.

5. O bună sursă de potasiu

Potasiul echilibrează cantităţile mari de sodiu din dieta noastră, susţine rinichii şi ajută la curăţarea organismului.

6. Previne ridurile

Lubeniţa (pepenele verde) conţine un procent ridicat de licopen. Acesta încetineşte efectele îmbătrânirii cauzate de oxidanţii din corp, care cauzează ridurile şi petele.

7. Reduce inflamaţiile

Inflamarea creează condiţii pentru astm, ateroscleroză, diabet, cancer de colon şi artrită. Mai puţine inflamaţii înseamnă mai puţine toxine în corp.

Atenţie: Există multe motive pentru sănătate pentru a consuma pepenele verde, dar aminteşte-ţi să nu-l consumi în cantitate exagerată.

Experienţa mea cu pepenele

Am fost infirmă timp de 10 ani, având un sistem digestiv parţial funcţional, acest lucru limitându-mă la o dietă de doar 12 mâncăruri. Mâncam jumătate dintr-un pepene mare pe zi şi mi-a fost de mare ajutor.

Recomandări pentru curăţarea organismului cu pepene verde

Dacă eşti în căutarea unei modalităţi de a-ţi uşura organismul de toxine, încearcă o curăţare cu pepene. O detoxifiere cu pepene verde ajută la curăţarea corpului, îndepărtând toxinele care încetinesc metabolismul.

Când se acumulează toxine în corp, apar şi afecţiuni ale pielii, precum celulita. Cel mai bine este să faci detoxifieri preventive pentru a scăpa de toxine înainte să se întâmple asta.

Mănâncă pepene la una din mesele zilnice

Unii oameni încearcă să mănânce numai lubeniţă pentru o săptămână sau mai mult, dar acesta constitue un dezechilibru, fiind prea restrictiv pentru multe persoane. Este sănătos şi sigur să înlocuieşti o singură masă zilnică cu o porţie de pepene verde.

Dacă nu urmezi o cură de detoxifiere cu pepene verde şi alte fructe şi legume, cel mai sigur este să înlocuieşti doar o masă, cel mult două, cu pepene.