"Pentru Justiţie şi Democraţie, vă oprim din nou!" - Nou protest în Piaţa Victoriei

"Pentru un singur om şi camarila lui de puşcăriabili, de doi ani, o guvernare întreagă încearcă să distrugă Justiţia", au transmis comunităţile Corupţia Ucide şi Rezistenţa, care i-au chemat din nou pe români în stradă împotriva coaliţiei PSD-ALDE.
Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times)

UPDATE: Peste 1000 de persoane s-au strâns în Piaţa Victoriei, la protestul declanşat de adoptarea OUG 92/2018 pe legile Justiţiei anunţat de Rezistenţa şi Corupţia Ucide. Atmosfera a fost una paşnică, oamenii manifestându-şi liniştit nemulţumirea faţă de acţiunile coaliţiei la putere, prin pancarte, scandări şi vuvuzele.

"Cred că este esenţial să nu abandonăm nişte valori şi nişte principii şi să nu abandonăm viitorul acestei ţări", a declarat un protestatar venit tocmai de la Braşov pentru evenimentul de astăzi.

"Ne-am săturat, Mafia e infiltrată în toate structurile, e foarte greu să trăieşti în ţara asta, eşti din ce în ce mai discriminat din cauza acestor hoţi care chinuie atâta lume. Tot poporul îl chinuie, mor copiii în spitale, nu este posibil aşa ceva în 2018, am ajuns de râsul Europei cu acest Guvern.(...) Nu ne putem bucura de viaţă, ne-au luat orice speranţă de viaţă. (...) Dacă ieşim din Europa e foarte grav", a declarat un tânăr.

"Lucrurile atâta vreme cât sunt în mâna PSD-ului şi a actualei guvernări merg descendent, nicio urmă de îndoială şi ei fac paşi câteodată mai mărunţi câteodată mai abrupţi mai jos în deprecierea actului de justiţie, economic, social, politic, cultural, e doar vorba de cât de abrupţi sunt paşii şi faptul că nu sunt tot timpul sute de mii de oameni nu înseamnă că suntem mulţumiţi de ce fac ei", a declarat un alt protestatar.

Ca element de noutate, zona în care se protestează nu a mai fost înconjurată de garduri, ca de obicei, iar jandarmii pregătiţi de intervenţie nu au mai stat în primul plan, formând cordoane lângă protestatari, ci mai departe, lângă Guvern şi în parcările din jur unde se puteau zări varii dube şi forţe de ordine în uniforme negre. În mulţime au fost trimişi doar jandarmii de la Dialog în timp ce pe trotuarul din faţa guvernului puteai zări trecând patrule însoţite de câini.

Vă invităm să urmăriţi aici imagini video de la protest.

* * *

Comunităţile Corupţia Ucide şi Rezistenţa au anunţat, pe Facebook, un nou protest - intitulat "Pentru Justiţie şi Democraţie, vă oprim din nou!" - care va avea loc duminică, în faţa Guvernului, începând cu ora 18:00.

"Pentru un singur om şi camarila lui de puşcăriabili, de doi ani, o guvernare întreagă încearcă să distrugă Justiţia. Au început cu OUG 13. Am ieşit în stradă şi i-am oprit. Au continuat cu Legile Justiţiei. Am ieşit în stradă şi Uniunea Europeană a reacţionat. Au încercat să ignore semnalele din Europa şi au adoptat Codurile Penale care îi scapă pe infractori. Am ieşit în stradă şi vocea noastră s-a auzit până la Comisia de la Veneţia.

Acum, s-au întors de unde au început: la OUG 92, care ameninţă activitatea DNA şi a Parchetului General. În acelaşi timp, au încercat să ne intimideze cu violenţa fizică, aşa cum a fost pe 10 August şi să ne sperie cu amenzi, aşa cum a minţit Norica Nicolai, când a spus că protestele spontane sunt interzise.

Nu, în democraţie niciodată nu va fi interzis să îţi strigi nemulţumirea faţă de un grup de infractori care încearcă să scape de puşcărie luând ţara ostatică. Iar România este şi va rămâne o democraţie. Este timpul să ieşim din nou în stradă. Să fim mulţi, puternici şi să-i oprim din nou. Ne vedem duminică, în Piaţa Victoriei", se arată pe pagina evenimentului.