"Pentru Alexandra. Împotriva unui stat nepăsător!" - Românii ies în stradă după odioasa crimă din Caracal


Alexandra Măceşanu
Alexandra Măceşanu (Internet)

Indignarea atinge cote maxime: Românii ies sâmbătă în Piaţa Victoriei după crima de la Caracal care a şocat o ţară întreagă.

Evenimentul organizat pe Facebook de Corupţia Ucide, Rezidenţa, Declic, Iniţiativa România şi Geeks for Democracy va începe de la ora 19:00.

La ora 20:00, mulţimea va pleca în marş spre Ministerul de Interne.

Mesajul organizatorilor:

Azi ieşim pentru Alexandra. Copilul ucis la Caracal din cauza statului român. Azi ieşim împotriva indiferenţei celor de la putere. A incompetenţei lor, a lipsei de empatie. Azi ieşim să le spunem că ne-am săturat de ei. Că nu îi mai suportăm. Că îi urâm pentru că ne omoară zi de zi.

Şi, cel mai grav, ne omoară copiii. Ei ne omoară pe noi! Prin indiferenţa, prin neprofesionalismul, prin nepăsarea lor. Prin TICĂLOŞIA lor! Azi ieşim pentru Alexandra!

Şi pentru toate victimele nepăsării statului. Pentru sângele pe care îl au pe mâini. De la 19:00 în Piaţa Victoriei. Aduceţi câte o floare şi o candelă dacă puteţi. La oră 20:00 plecăm în marş spre Ministerul de Interne pentru a aprinde candelă acolo.

Pentru Alexandra. Pentru sufletul ei şi al celorlalţi copii ucişi de un stat indiferent la suferinţă, preocupat doar de propria îmbuibare.

Reamintim că Alexandra Măceşanu, faţă de 15 ani care a fost răpită la ocazie în Olt şi, conform tuturor indiciilor, ucisă cu sânge rece de un criminal în serie, reuşise să sune la 112 şi să dea detalii despre locul în care se află, însă oamenii legii nu au intervenit în timp. Detaliile acestui caz sunt pur şi simplu revoltătoare.

Principalul suspect este un fost mecanic auto din Caracal pe nume George Dincă, tată a 3 copii. Fiica omului trăieşte în Timişoara, iar băieţii şi soţia sunt în Italia.

Bărbatul este suspectat că ar fi măcelărit şi o altă adolescentă din Craiova, dată dispărută din luna aprilie, când a plecat cu ocazia din comuna Dioşti, spre Caracal.

În urma percheziţiei, anchetatorii au descoperit zeci de fragmente de oase, saci cu carne în frigider, despre care se presupune că ar fi umană, precum şi haine şi bijuterii ce ar aparţine celor două fete.

Potrivit unor surse care participă la anchetă, citate de Adevărul, se conturează ipoteza că bărbatul le tranşa pe adolescente în pridvorul casei, după care le-ar fi descompus resturile umane cu acid scos din bateriile unor autoturisme. Resturile din corpurile victimelor ar fi fost înhumate în gropi pe suprafaţa celor 1.500 de de metri pătraţi ai proprietăţii, gropi ce au fost betonate ulterior.

Întreaga curte a fost excavată în cursul zilei de vineri cu utilaje aduse de anchetatori în vederea cercetărilor. Sub casa suspectului a fost descoperit şi un buncăr, unde îşi ascundea ustensilele cu care şi-ar fi tranşat victimele.