Pentagonul cercetează dacă Michael Flynn a încălcat legea primind plăţi de la RT

Pentagonul a lansat o investigaţie pentru a cerceta dacă fostul consilier prezidenţial Michael Flynn a primit bani de la firme asociate cu guvernul rus. Nu este singura anchetă privind legăturile sale cu Rusia.
Michael Flynn, fost consilier al preşedintelui american Donald Trump pentru probleme de securitate naţională.
Michael Flynn, fost consilier al preşedintelui american Donald Trump pentru probleme de securitate naţională. (Captură Foto)

Inspectorul general al Pentagonului a lansat o investigaţie pentru a cerceta dacă Michael Flynn, fost consilier pe probleme de securitate al preşedintelui american Donald Trump, a acceptat bani de la ruşi fără aprobarea necesară, au declarat joi câţiva democraţi din Camera Reprezentanţilor.

Flynn a fost plătit cu 45.000 de dolari de reţeaua rusă de televiziune RT în timpul unei călătorii efectuate la Moscova în 2015, după ce a fost demis din funcţia de director al DIA - Defense Intelligence Agency şi s-a pensionat.

Legiuitori seniori au declarat în această săptămână că Flynn a încălcat legea atunci când nu a cerut şi nu a primit permisiunea de a fi plătit pentru susţinerea unui discurs la o gală RT, unde a stat alături de preşedintele rus Vladimir Putin.

Dacă se confirmă acest lucru, faptul că nu a primit această aprobare va echivala cu încălcarea unor reglementări înrădăcinate în Constituţie ce interzic ofiţerilor militari activi şi retraşi să accepte bani de la puteri străine, au declarat democraţii respectivi.

Democraţii au publicat documente ale Departamentului american al Apărării care susţin că Pentagonul nu a găsit nicio dovadă că Flynn a cerut permisiunea de a accepta fonduri străine, în ciuda unui avertisment primit în 2014 împotriva încasării unor astfel de plăţi.

Avocatul lui Flynn, Robert Kelner, a susţinut că fostul consilier pentru probleme de securitate a oferit Pentagonului informaţii şi documente despre evenimentul RT.

Flynn a informat, de asemenea, Pentagonul înainte şi după vizita sa la Moscova, a mai precizat Kelner.