Pentagon: Şeful comandamentului pentru Europa contractează virusul Wuhan

(Win McNamee / Getty Images)

Deocamdată virusul Wuhan nu a pătruns în rândurile liderilor politici şi militari de la Washington, deşi au existat cazuri marginale în alte zone ale lumii - ca în cazul guvernului Iranului, care săptămâna trecută a descoperit că 10% din parlamentul său era infectat.

Acest lucru este cu atât mai important, cu cât Administraţia şi Congresul sunt foarte apropiate, iar vârsta medie a membrilor Congresului este în jur de 60 de ani.

Totuşi acest lucru s-a schimbat, luni, după ce Pentagonul a anunţat că şeful comandamentului european al Armatei SUA a fost probabil expus la virus Wuhan şi este acum în carantină.

"Comandantul armatei americane pentru Europa, împreună cu mai mulţi membri ai personalului, ar fi putut fi expuşi virusului Wuhan în timpul unei conferinţe recente", a declarat Pentagonul, potrivit Reuters.

Locotenentul general Christopher Cavoli se „auto-monitorizează” şi lucrează de la distanţă, pentru a-i proteja pe ceilalţi membri ai personalului, se adăugă în declaraţie.

Cavoli este în funcţie din ianuarie 2018.

Expunerea ar fi avut loc atunci când un participant străin, care mai târziu a avut rezultat pozitiv la testările pentru virus Wuhan, a participat la o conferinţă internaţională de securitate la Wiesbaden săptămâna trecută.

În Europa au apărut mii de cazuri confirmate de infecţii cu virus Wuhan, epicentrul de pe continent fiind în Italia, care deţine marea majoritate a cazurilor, cu peste 9.000 de persoane infectate şi 463 de decese raportate.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe