Pentagon: Cei recuperaţi după COVID-19 sunt descalificaţi definitiv pentru serviciul militar - notă provizorie

Soldaţi americani patrulează în districtul Achin al provinciei afgane Nangarhar, 15 aprilie 2017, în timpul unei operaţiuni împotriva Statului islamic.
Soldaţi americani patrulează în districtul Achin al provinciei afgane Nangarhar, 15 aprilie 2017, în timpul unei operaţiuni împotriva Statului islamic. (Noorullah Shirzada/AFP/Getty Images)

Noile linii directoare emise de Departamentul Apărării ar „descalifica definitiv” pe oricine a contractat în trecut virusul Wuhan, care produce boala COVID-19 de a face parte din armată, potrivit unui nou memoriu raportat prima dată de Military Times.

"... în timpul interviului sau examenului de istorie medicală, un istoric de COVID-19, confirmat fie de un test de laborator, fie de diagnosticul clinicianului, va descalifica definitiv aplicantul", se arată în notă - care sugerează că guvernul federal american nu se bazează pe capacitatea celor recuperaţi după COVID-19 de a produce suficienţi anticorpi pentru a elimina virusul din organism şi a deveni non-contagioşi.

Decizia survine după ce Coreea de Sud a raportat aproape 100 de pacienţi recuperaţi cu COVID-19, care au avut din nou rezultat pozitiv la teste - la începutul acestei luni, iar pacienţi au raportat reapariţia simptomelor după două luni de la îmbolnăvire, mulţi dintre ei fiind confirmaţi negativ la un moment dat după recuperare.

Evoluţia survine deşi Coreea de Sud a raportat că rezultatele ar fi fost eronate din cauza unor kituri de testare care dădeau rezultate eronate.

Potrivit unui oficial al apărării nota este provizorie.

Noua politică complică provocările cu care se confruntă deja recrutorii militari, din cauza numărului mic de oameni care se înscriu în armata SUA în ultimii ani.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe