Pensiile speciale ale aleşilor, crescute peste noapte. Parlamentul va cere Guvernului bani pentru a le plăti

Cum nu are puşi "deoparte" decât 11 milioane de lei pentru pensiile speciale ale foştilor aleşi, Camera Deputaţilor va cere alte 12,3 milioane, pentru a plăti ex deputaţilor şi senatorilor banii cuveniţi.
Vot în Camera Deputaţilor
Vot în Camera Deputaţilor (cdep.ro)

Camera Deputaţilor va cere 12 milioane de lei de la Guvern pentru a putea plăti pensiile speciale foştilor aleşi, relatează digi24.ro

„La rectificarea din acest an vom solicita 12.300.000 pentru a acoperi plăţile după luna iulie”, a declarat Adriana Tudorancea, şef departament economic.

Reamintim că de la 1 iulie, odată cu intrarea în vigoare a Legii Salarizării Unitare, indemnizaţiile parlamentarilor au crescut. Iar cum Statutul deputaţilor şi al senatorilor impune ca pensia să crească ori de câte ori este majorată indemnizaţia brută a unui ales în activitate, iată că şi pensiile speciale cresc, astfel încât unii dintre foştii parlamentari au dreptul la peste 10.000 de lei lunar.

Potrivit sursei citate, Parlamentul a pus deoparte cam 11 milioane de lei pentru pensiile speciale ale senatorilor şi deputaţilor, însă acest fond este insuficient, doar Camera Deputaţilor având nevoie de încă pe atât pentru aleşii ieşiţi la pensie.

478 de foşti deputaţi au solicitat pensie specială până în prezent.

Articolul integral poate fi citit aici