Pedofilul din lift, favorizat de colegi. Un dosar de agresiune asupra unei femei, muşamalizat în 2016

În 2016, pedofilul din lift, îmbrăcat în uniforma de poliţist, a atacat o femeie în scara blocului. A fost ridicat de colegi, care, evident, aveau posibilitatea să-l legitimeze şi identifice. Dosarul a fost însă propus spre clasare iar calitatea de poliţist a lui Stan, ascunsă.
Justiţia
Justiţia (Captură web)

Poliţiştii de la Secţia 18 ar fi încercat, în 2016, să-l favorizeze pe Eugen Stan, cunoscut opiniei publice ca "pedofilul din lift". Mai exact, agenţii respectivei secţii au ascuns calitatea de poliţist a lui Stan, acuzat de agresarea unei femei, şi au propus clasarea dosarului.

Astfel, într-un comuniat transmis miercuri, Parchetul Judecătoriei Sectorului 5 arată că, la data de 10 decembrie 2016, la Secţia 18 Poliţie a fost înregistrată o plângere formulată de o femeie împotriva lui Eugen Stan. Poliţiştii au dispus în aceeaşi zi începerea urmăririi penale in rem sub aspectul săvârşirii infracţiunii de agresiune sexuală însă, ulterior, au propus clasarea dosarului, motivând că sistemul de supraveghere de la locul faptei (susceptibil să fi înregistrat agresiunea) ar fi fost instalat defectuos şi nefuncţional, aspect confirmat de administratorul blocului, persoană care a mai precizat că nu ştie să-l folosească, întrucât a fost instalat de către un vecin.

În referatul de clasare trimis procurorilor, nu s-a dezvăluit calitatea de poliţist pe care o avea Eugen Stan, cel vizat de plângerea femeii, se mai arată în comunicat. De asemenea, potrivit Digi 24, poliţiştii Secţiei 18 nu au menţionat faptul că suspectul este poliţist şi că în momentul în care ar fi comis infracţiunea era îmbrăcat în uniformă.

Dosarul nu ar fi fost însă clasat definitiv, căci procurorul de caz a cerut o confirmare că Stan Eugen este cadru MAI. Ulterior, dosarul a ajuns la autoritatea competentă. În prezent, ancheta a fost preluată de Parchetul General iar procurorii verifică inclusiv modul în care a fost tratat cazul din 2016.

Referitor la agresiune, aceasta a avut loc pe 10 decembrie 2016, când Stan a urmărit o femeie pe scara blocului unde aceasta locuia şi a început să o pipăie. Femeia a ţipat după ajutor iar prietenul ei şi părinţii au ieşit să o ajute, în timp ce vecinii au sunat la 112. Nu mică le-a fost surpriza să vadă că agresorul este îmbrăcat în poliţist, lucru pe care colegii lui veniţi după apelul la 112 nu aveau cum să nu-l constate şi ei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne