Pe urmele fostei şefe DIICOT. Alina Bica, în afaceri cu persoane certate cu legea

Implicată în mai multe dosare penale şi titulară a două condamnări pronunţate în primă instanţă, Alina Bica a plecat nestingherită de nimeni, în Costa Rica. Ce face acolo? Munceşte. Dar nu oriunde şi nu cu oricine, arată Rise Project.
Alina Bica
Alina Bica (Eugen Horoiu/Epoch Times România)

Judecată în România pentru abuz în serviciu într-un dosar cu prejudiciu estimat la zeci de milioane de euro, un dosar la ale cărui termene nu s-a prezentat, fosta şefă DIICOT Alina Bica şi-a găsit un "job" tocmai în Costa Rica. Nu orice fel de job, arată Rise Project, ci unul de trezorier al unei firme conduse de persoane condamnate sau anchetate în România pentru fraudă şi corupţie.

"În urmă cu trei săptămâni, patru români au înregistrat în Costa Rica firma ASP Centroamerica Sociedad Anonima. Scopul declarat al societăţii comerciale: prestări servicii, import-export, agricultură şi creşterea animalelor.

Toţi patru sunt sau au fost implicaţi în scandaluri de corupţie în România. Alina Bica, fosta şefă a DIICOT, este trezorierul companiei în timp ce soţul ei, Mircea Octavian Bica, şi el trimis în judecată în România într-un dosar de fraudă instrumentat chiar de către DIICOT, este unul dintre acţionari.

Sunt doi cu totul iar celălalt acţionar este şi omul care a ales numele firmei din Costa Rica. Se numeşte Călin Silviu Pop şi este un om de afaceri condamnat definitiv, în 2013, la doi ani de închisoare cu suspendare pentru evaziune fiscală şi executare de lucrări miniere fără licenţă. Pop este inculpat acum într-un alt dosar aflat pe rolul instanţei din România. Este vorba despre dosarul de corupţie al primarului din Braşov, George Scripcaru. Pop l-a denunţat pe Scripcaru în acest dosar. El a descris procurorilor cum firma sa din România a câştigat contracte pe bani publici în schimbul cumpărării de materiale electorale şi de pachete de mâncare pentru campania lui Scripcaru din 2012. Firma folosită de Pop pentru a obţine contractele de la Braşov se numeşte ASP Agregate SRL, nume similar cu cel al companiei înfiinţate împreună cu Bica în Costa Rica", arată Rise Project.

Investigaţia poate fi citită aici


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne