Pe modelul lui Băsescu, Petre Roman îşi vrea şi el arhiva personală de la PDL

Parlamentul României, şedinţa comună a Comisiilor pentru afaceri europene. În imagine, Petre Roman
Parlamentul României, şedinţa comună a Comisiilor pentru afaceri europene. În imagine, Petre Roman (Epoch Times România)

Vestea că Traian Băsescu şi-a ridicat arhiva personală de la PDL i-a stârnit lui Petre Roman, fost premier şi fondator al Partidului Democrat, amintiri de pe vremea când şeful statului, ajuns preşedinte al PD, nu i-a permis să îşi recupereze arhiva personală şi nici nu i-a dat vreo explicaţie în acest sens:

”Am fost surprins când am văzut că domnul Traian Băsescu reclamă la PD (PDL - n.r.) că nu ar fi putut să-şi recupereze nu ştiu ce hârtii. De ce? Pentru că atunci când a ajuns dumnealui preşedinte, în competiţie cu mine, (...) am dorit să-mi recuperez documente personale, discursurile mele, corespondenţa mea personală, programele politice la care am lucrat eu personal şi arhiva legată de Petre Roman - PD. Cred că toată lumea îşi aminteşte că sunt fondatorul PD”, a declarat Roman, criticând atitudinea lui Băsescu de la momentul respectiv:

„Nu am putut recupera nicio hârtie. Mi-a refuzat dumnealui, fără să aibă decenţa să îmi răspundă la un telefon, să-mi dea o explicaţie. Nu am putut să recuperez absolut nimic”, a spus Roman, citat de Realitatea.

Fostul premier a mai afirmat că speră, ca după ce PDL va fi fuzionat cu PNL să îşi recupereze şi el arhiva personală de la PDL.

Declaraţiile lui Roman vin în contextul în care preşedintele Traian Băsescu a anunţat sâmbătă, la Sinaia, unde a luat parte la Congresul Femeilor din PMP că vineri şi-a luat de la PDL arhiva personală, conţinând documente din perioada în care a fost ministru al Transporturilor şi ulterior primar pentru ca nu cumva, în urma fuziunii PDL-PNL, Crin Antonescu să aibă acces la ea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne