PDL vrea referendum pentru demiterea primarului ieşean. „Îi chemăm pe ieşeni să extirpeze tumora care ucide Iaşul”

Liviu Dragnea, Semnarea contractelor de finanţare din fonduri europene.  În imagine, Gheorghe Nichita, Liviu Dragnea şi Cristian Adomniţei
Liviu Dragnea, Semnarea contractelor de finanţare din fonduri europene. În imagine, Gheorghe Nichita, Liviu Dragnea şi Cristian Adomniţei (Epoch Times România)

PDL desfăşoară o campanie de strângere de semnături necesare pentru organizarea unui referendum local care vizează demiterea primarului din Iaşi, Gheorghe Nichita. Reprezentanţii PDL din Iaşi susţin că există mai multe motive pentru care edilul trebuie dat jos, printre care îndatorarea publică cu aproape 375 de milioane de euro pe următorii 25 de ani, falimentarea mai multor societăţi municipale, proasta administrare a drumurilor din oraş şi genocidul teilor de pe Bulevardul Ştefan cel Mare.

Referendumul urmează să fie organizat de la 1 ianuarie 2015, aceea fiind data la care intră în vigoare noua lege a referendumului, care necesită prezenţa a doar 30% din locuitori. Concret, este nevoie de 45.000 de semnături pentru declanşarea referendumului şi de 60.000 care să participe la vot şi să ceară demitea lui Nichita, care este primar al Iaşiului de peste 10 ani.

Preşedintele BPL al PDL, Dragomir Tomaşeschi a explicat, în cadrul unui comunicat de presă citat de Adevărul, necesitatea luării unei astfel de decizii. Vă prezentăm integral comunicatul:

"Conştient de valul de antipatie populară stârnit de administraţia pesedistă a Iaşului, Partidul Democrat Liberal iniţiază procedura de demitere prin referendum a primarului.

Motivele sunt în general cunoscute opiniei publice. Amintim doar îndatorarea publică pe un sfert de secol cu 375 de milioane euro, ceea ce conduce la o datorie de 1.339 euro pentru fiecare ieşean până în anul 2031; falimentarea unor societăţi municipale precum RATP şi CET, de unde a rezultat prejudicierea bugetului de stat cu 40, respectiv 165 milioane de euro; asfaltările de mântuială din creditul Dexia de 50 de milioane de euro cu dobândă de circa 60%; bugetul secret al echipei de fotbal CSMS Iaşi şi nu în ultimul rând genocidul teilor de pe Bulevardul Ştefan cel Mare.

Toate aceste „opere” edilitare au fost create într-un deceniu dureros pentru ieşeni. Ele poartă semnătura descifrabilă a artistului neînţeles Gheorghe Nichita, care administrează oraşul de parcă ar fi un maidan de la periferia Dorohoiului său natal.

Este momentul ca actele sale iresponsabile şi incompetente să fie curmate, prin intervenţia directă a celor care suportă consecinţele lor. De aceea, în temeiul Legii 215 privind administraţia locală, cetăţenii au posibilitatea democratică să înlăture o conducere care loveşte nemilos în interesele lor.

În consecinţă, PDL Iaşi cheamă la referendum locuitorii oraşului. Este nevoie de 45.000 de semnături pentru declanşarea scrutinului şi de 60.000 de locuitori care să se prezinte la vot.

Îi chemăm pe ieşeni să extirpeze tumora care ucide Iaşul. Specificăm că maşina de vot pesedistă, lubrefiată prin metode necinstite, nu contează decât pe 37 la sută din voturi, conform ultimului scrutin, din mai 2014. Iar acest procent scade cu fiecare zi.

Să arătăm că noi, cei care nu putem fi mituiţi vulgar cu 100 de lei şi o sacoşă cu orez, zahăr şi ulei, avem forţa de a da jos infracţionalitatea şi lipsa de inteligenţă din fruntea oraşului!

Să privim unde sunt astăzi, în comparaţie cu Iaşul, oraşe vii din punct de vedere economic, precum Timişoara, Braşov, Cluj, Sibiu şi din păcate multe altele. Care a fost atuul acestor municipii? Unul singur: au avut în frunte oameni inteligenţi, bine intenţionaţi şi cu viziune managerială.

Dragomir Tomaşeschi, preşedinte BPL – PDL IAŞI"

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne