PDL împotriva accizei - Andreea Paul anunţă proteste PDL în benzinăriile din toată ţara

Andreea Paul
Andreea Paul (Epoch Times România)

Prim-vicepreşedintele PDL Andreea Paul a declarat pentru RFI că introducerea accizei suplimentare de 7 eurocenţi la carburanţi anulează complet scăderea TVA la pâine, anunţând totodată proteste ale activiştilor PDL în benzinăriile din toată ţara.

„Accizarea suplimentară a carburanţilor va avea un efect pe inflaţie, pe creşterea semnificativă a tuturor preţurilor în România. Practic, suprataxarea la carburanţi cu şapte eurocenţi anulează complet scăderea TVA-ului la pâine. Deci vorbim despre un impact de jumătate de punct procentual pe rata inflaţiei”, a declarat Andreea Paul.

În opinia prim-vicepreşedintele PDL, „efectul la pompă este mai diferit. În România avem deja cele mai mari preţuri la carburanţi din regiune, iar majorarea suplimentară a acestor preţuri ne va plasa semnificativ peste nivelul preţurilor din Bulgaria sau din Polonia sau din Ungaria sau Cehia. La motorină noi avem deja preţuri mai mari decât în Germania. Or cum să fie fermierii români competitivi în piaţă faţă de nemţi? Aşadar, alimentarea la carburant se va face ori de câte ori va fi posibil în alte ţări învecinate nouă, ceea ce riscă să compromită încasările bugetare, prin reducerea cantităţilor cumpărate din ţară, îndeosebi în cazul transportatorilor internaţionali, care au o mică derogare, dar şi ei suportă supraacciza”.

Totodată, Andreea Paul susţine că este important să discutăm şi despre adaosurile comerciale în România, pentru că preţurile la români sunt foarte mari şi din cauza cartelizării pieţei.

„La noi, adaosurile comerciale sunt mai mari decât cele practicate în Ungaria, Polonia sau Cehia, iar bulgarii au probleme similare cu noi. Dacă ne uităm la încasările la buget, nu pot să nu compar România cu Polonia. Dacă noi am semăna cu polonezii, ar trebui să vedem încasări mai mari la buget la un preţ cu 41 de bani mai mic la carburanţi şi nu cu 41 de bani mai mulţi, chestiune la care merită să reflectăm cu adevărat, pentru că în România evaziunea fiscală în zona petrolieră creşte accelerat”, a explicat aceasta.

Andreea Paul este de părere că „incompetenţa şi habarnismul” îşi spun cuvântul în această guvernare dând exemplu situaţia în care ministrul Finanţelor Ioana Petrescu declara că prin încasările din această supraacciză se vor plăti salariile şi pensiile, premierul Ponta promitea la rândul lui trei-patru autostrăzi în următorii trei ani, după care a intervenit şi ministrul Transporturilor Dan Şova în această dezbatere publică şi a declarat că se gândeşte la mari proiecte de investiţii sau chiar la grădiniţe.

„Sub guvernarea PSD-PNL, preţul internaţional al barilului a scăzut la 109 dolari în anul 2013 şi scade în continuare la 106 dolari în martie 2014, adică în prezent. În Europa la fel, preţurile la carburanţi scad de la începutul acestui an şi până în prezent, semnificativ. La noi, nu. De ce? Pentru că Ponta taxează mai dur”, a declarat Andreea Paul.

Liderul PDL anunţă proteste ale simpatizanţilor formaţiunii în toată ţara, după introducerea accizei la 1 aprilie. „În toate localităţile ţării, în benzinării, militanţii PDL şi simpatizanţii noştri vor semnala tuturor românilor că nu este nevoie de supraacciză”, a avertizat aceasta.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne