PD acuză Blocul ACUM de blocaj politic şi de dorinţa de a prelua controlul asupra statului. Maia Sandu: Ei judecă din prisma fiinţei lor

Maia Sandu
Maia Sandu (Epoch Times România)

În contextul în care Partidul Democrat a lansat recent o invitaţie socialiştilor de a se aşeza la masa de negocieri pentru crearea viitoarei coaliţii de guvernare, liderul Partidului Acţiune şi Solidaritate, Maia Sandu, copreşedinta Blocului ACUM, a menţionat că se aştepta la acest lucru, pentru ea nefiind o surpriză această invitaţie.

„Nu cred că este o surpriză această invitaţie. E mai curios care va fi reacţia Partidului Socialiştilor care până acum au tot spus că nu au ce să discute cu Partidul Democrat. Evident nu au spus foarte răspicat acest lucru. Acum vine momentul adevărului şi o să vedem cât curaj şi voinţă politică de luptă împotriva regimului oligarhic se va găsi în rândul fracţiunii socialiştilor”, a declarat Maia Sandu în cadrul emisiunii „În profunzime” de la Pro TV.

Cu toate că la adresa Blocului ACUM s-au făcut multe acuzaţii privind o aşa-zisă tăcere în vederea creării unei coaliţii de guvernare, Sandu a ţinut totuşi să puncteze că „tăcerea a fost din partea PD-ului, nu din partea noastră”.

Totodată, politiciana a specificat că Blocul ACUM a căutat soluţii pe parcursul întregii perioade de la validarea alegerilor şi până în prezent. Partidul Democrat a tăcut, iar acum a venit cu „marea surpriză - invitaţia către PSRM, după ce au lansat tot felul de acuzaţii la adresa noastră”.

„Cauza blocajului este dorinţa unor politicieni de a ocupa cu orice preţ funcţii sau de a prelua controlul asupra unor instituţii, cum este cazul celor două partide din ACUM”, au declarat democraţii.

În acest context, Sandu a subliniat că acestea nu sunt decât declaraţiile partidului care a capturat toate instituţiile statului şi căruia îi este frică să nu piardă procurorul general care îl slujeşte, să nu ajungă la ANI cineva pe care nu-l controlează etc.

„Evident că ei judecă din prisma fiinţei lor. Astea sunt acuzaţii ieftine pentru că cineva trebuie să fie vinovat dacă se ajunge la o coaliţie PD-PSRM sau în anticipate”, a punctat preşedinta PAS.

Mai mult decât atât, lidera PAS consideră că cei de la PD nu au soluţii şi din acest motiv au tăcut atâtea luni de zile, iar acum îi invită pe cei de la PSRM să facă guvernare.

„Mai degrabă îi invită pe cei de la PSRM să le sprijine în continuare regimul ca să poată să rămână să facă ceea ce au făcut şi până acum - să terorizeze populaţia, să fure, să ne îndepărteze de Uniunea Europeană etc. Dacă socialiştii îl vor sprijini pe Plahotniuc şi vor consolida regimul acestuia, ţara o va duce tot mai prost, pentru că se fură din averea statului tot ce a mai rămas, iar oamenii sunt descurajaţi şi pleacă”, a menţionat Sandu.

Cu toate că PD ar putea-o vota în fruntea Parlamentului pe lidera socialiştilor, Zinaida Greceanîi, nu este clar cine va fi următorul prim-ministru. Totuşi, a specificat Maia Sandu, indiferent cine va fi prim-ministrul şi oricare va fi echipa guvernamentală, aceasta va veni cu tot bagajul Partidului Democrat, făcând referire în acest context, la toate acţiunile anti-democratice pe care le-a comis până acum, cu toate schemele de corupţie iniţiate de Plahotniuc pentru a putea rămâne la putere şi fura ţara în continuare.

Deşi, anterior Plahotniuc şi-a dorit funcţia de prim-ministru, lidera PAS consideră că nu e neapărat necesar ca el să ocupe oficial această funcţie, întrucât, el dirijează toate schemele de corupţie şi fără să deţină o funcţie în Guvern.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe