Pavlof, vulcanul cel mai activ din Alaska, prezintă noi activităţi seismice (video)


Vulcanul Pavlof din Alask
Vulcanul Pavlof din Alask (NASA)

Cel mai activ vulcan din Alaska, numit Pavlof, se trezeşte din nou, potrivit oamenilor de ştiinţă. Observatorul Alaska Volcano Observatory (AVO) a raportat că a fost detectată activitate seismică şi că imaginile din satelit au arătat emisia de gaze fierbinţi.

Un grup de cercetători trimis să investigheze, a putut distinge emisiile de gaze de fumul care iese din vârful vulcanului. Cu toate acestea, la data de 3 iulie, echipa de monitorizare a constatat că activitatea seismică a fost mai mică decât în ​​ziua precedentă.

Vulcanul Pavlof este situat în sudul statului american Alaska, în insulele Aleutine. Este unul dintre cei mai activi, cu mai mult de 40 de erupţii înregistrate până în prezent. „Pavlof este unul dintre acei vulcani care ar putea erupe fără activităţi anterioare”, a declarat geofizicianul David Schneider. „De aceea noi credem că este prudent să creştem nivelul de alertă”, a adăugat el.

Ultimele erupţii au avut loc relativ recent, în lunile martie şi mai. În această ultimă erupţie, pentru prima dată în douăzeci de ani, vulcanul a lansat o cantitate semnificativă de cenuşă care, după ce a fost eliberată în aer s-a reîntors pe pământ colorându-l de negru. Erupţia din luna martie a avut drept efect anularea mai multor curse aeriene.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură