Pavelescu: Europa îi datorează poate totul Greciei

Preşedintele PNŢCD Aurelian Pavelescu a susţinut, joi, în cadrul congresului PPE, că Europa trebuie să-i fie recunoscătoare Greciei pentru că îi datorează totul, apreciind că principiile şi valorile care definesc acum Uniunea Europeană s-au născut în Grecia Antică.

"Vă vorbesc astăzi în calitate de preşedinte al unuia dintre cele mai vechi partide din Europa, PNŢCD. Partid de care este legată întreaga istorie modernă a României, de la realizarea unităţii naţionale în 1918, până la acţiunea politică decisivă de după 1990. Este partidul care timp de 45 de ani a dat jertfa de sânge, sute de mii de membri executând peste un milion de ani de închisoare în temniţele comuniste, pentru demnitatea umană, pentru democraţie, pentru credinţă.Este partidul şi singurul din România care nu a făcut niciodată compromisuri morale dând României cei mai importanţi lideri spirituali ai săi: Iuliu Maniu, Ion Mihalache, Corneliu Coposu şi Ion Raţiu. Este partidul care a avut curajul prin carismaticul lider al său Corneliu Coposu să se afilieze internaţionalei creştin-democrate din 1987, în ilegalitate, în plină epocă comunistă", a spus acesta.

El a punctat că Europa îi datorează totul Greciei, apreciind că principiile şi valorile care definesc Uniunea Europeană s-au născut în Grecia Antică. "Mesajul nostru acum pentru Europa de mâine? Da, <> şi am ascultat cu atenţie discursurile prestigioşilor reprezentanţi la congres, mai multă democraţie, toleranţă, solidariate, responsabilitate, competitivitate şi coeziune. O Europa a speranţei şi a valorilor, o Europa a demnităţii umane. Principii şi valori care definesc însăşi Uniunea Europeană născută în Grecia Antică şi poate tocmai de acea Grecia, azi, merită recunoştiinţa tuturor, Europa îi datorează atât de mult, poate totul", a mai precizat Pavelescu.

Liderul PNŢCD a subliniat că Europa se confruntă cu o criză morală care poate conduce la intoleranţă, neîncredere în democraţie şi la refuzul solidarităţii.

Pavelescu a folosit apoi un citat al unui gânditor american pe care l-a folosit şi Regele Mihai atunci când s-a adresat Parlamentului român. "Nu văd România de azi ca o moştenire de la părinţii noştri, ci ca pe o ţară luată cu împrumut de la copii noştri. Parafrazând, Europa trebuie văzută azi prin ochii copiilor noştri, Europa de azi le aparţine deja lor. (...) Europa se confruntă acum nu doar cu o criză economică, aşa cum s-a spus deja, ci cu o mare criză morală, victimele acestei crize morale sunt chiar tinerii, copiii noştri, lipsa locurilor de muncă, lipsa perspectivei pot conduce la intoleranţa, la neîncrederea în democraţie, la refuzul solidarităţii", a mai punctat liderul PNŢCD.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne