Pavelescu cântă din nou în strună PSD-ului. Postare furibundă contra GRECO: Cursanţi ai lui Soros!

Aurelian Pavelescu
Aurelian Pavelescu (Epoch Times România)

Aurelian Pavelescu, preşedinte al ceea ce continuă să se numească PNŢCD, critică dur raportul GRECO, insinuând că aceştia sunt nişte cursanţi ai lui Soros, nişte "sinecurişti la comanda unor grupuri de interese" şi cere să se facă public numele acestora.

De asemenea, Pavelescu - personaj care, reamintim, a susţinut deschis PSD-ul şi în special pe Liviu Dragnea la ultimele alegeri - cere Parlamentului să constituie o Comisie parlamentară de anchetă şi să spună deschis "cine reprezintă poporul român, mai este sau nu suveran, mai există Constituţie şi CCR, mai există obligaţia cuiva să le respecte?"

"Cine este acest GRECO? Ei răspund în faţa cui? Parlamentul să facă o Comisie de anchetă! SĂ DECRETĂM ANARHIA ÎN ROMÂNIA!

Cine sunt aceşti experţi ai GRECO, care dictează statelor, parlamentelor, guvernelor, popoarelor ce să facă cu Constituţiile lor?

În chestiunea Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie nu aduc niciun argument juridic pentru care aceasta n-ar fi constituţională şi necesară, în condiţiile în care CCR s-a pronunţat că este constituţională, iar CCR nu se află sub controlul GRECO!

Nu cumva vom găsi printre aceşti ”experţi” nişte cursanţi ai lui Soros? Nu cumva este vorba despre nişte amărâţi de sinecurişti la comanda unor grupuri de interese economice şi de putere, care vor să controleze cu cătuşele, prin magistraţi corupţi şi şantajaţi, guverne şi parlamente, decizii politice prin care să fie distruse naţiuni?

Să fie date publicităţii numele acestor experţi şi CV-ul lor! Cer CSM să denunţe aceste grave imixtiuni în actul de justiţie din România! Cer, de asemenea, Parlamentului, să constituie o Comisie parlamentară de anchetă şi să spună deschis: CINE REPREZINTĂ POPORUL ROMÂN, MAI ESTE SAU NU SUVERAN, MAI EXISTĂ CONSTITUŢIE ŞI CURTE CONSTITUŢIONALĂ, MAI EXISTĂ OBLIGAŢIA CUIVA SĂ LE RESPECTE?

Şi, dacă NU, atunci SĂ DECRETĂM ANARHIA ÎN ROMÂNIA, BOICOTUL CONSTITUŢIEI DIN PARTEA TUTUROR CETĂŢENILOR ROMÂNI, SĂ NU SE MAI RESPECTE NICIO LEGE ŞI NICI CONSTITUŢIA!"

Reamintim că Guvernul Dăncilă a publicat într-un final cele două rapoarte ale Grupului Statelor împotriva Corupţiei (GRECO) privind România, iar concluziile sunt îngrijorătoare. Ţara noastră nu a implementat decât una dintre cele cinci recomandări ale organizaţiei, care se arată preocupată de "reformele" demarate de PSD-ALDE, o atenţie specială primind controversata Secţie de investigare a magistraţilor, care, în opinia experţilor GRECO, ar trebui desfiinţată.

În Raportul ad hoc, GRECO recomandă să fie abandonată crearea Secţiei Adinei Florea pentru investigarea infracţiunilor din justiţie şi reaminteşte că a evaluat crearea instituţiei ca una dintre cele mai controversate modificări operate de coaliţia de guvernare. SS a fost văzută ca o anomalie a cadrului instituţional existent, care ar putea conduce la conflicte de competenţă şi ar putea fi folosită necorespunzător şi supusă unei ingerinţe nejustificate în procesul de justiţie penală.

Detalii despre rapoarte aici.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne