Pavel Filip l-a felicitat pe Sorin Grindeanu cu prilejul învestirii în funcţie

Prim-ministrul Pavel Filip a transmis, joi, un mesaj de felicitare omologului său român, Sorin Grindeanu, cu ocazia învestirii în funcţia de Prim-ministru al României.
Pavel Filip, Premierul R. Moldova
Pavel Filip, Premierul R. Moldova (Florin Chirila/Epoch Times)

În mesajul său adresat premierului Grindeanu, şeful guvernului moldovean subliniază ritmul ascendent al relaţiilor moldo-române şi amplificarea cooperării bilaterale dintre cele două state odată cu instituirea Parteneriatului Strategic pentru Integrarea Europeană a Republicii Moldova.

“Folosesc acest prilej pentru a-mi exprima recunoştinţa pentru disponibilitatea României de a susţine eforturile autorităţilor moldoveneşti de aliniere la standardele şi valorile europene, prin implementarea agendei de asociere cu UE, de modernizare a ţării noastre şi prin implementarea proiectelor energetice, educaţionale şi sociale”, scrie Pavel Filip în scrisoarea de felicitare.

Totodată, şeful Executivului a exprimat convingerea că şi Moldova se va bucura în continuare de sprijinul României în realizarea priorităţilor agendei bilaterale şi a obiectivelor majore în materie de modernizare şi integrare europeană a ţării, iar dialogul dintre state va rămâne în continuare unul activ.

Menţionăm că miniştrii cabinetului Grindeanu au fost validaţi miercuri în Parlamentul României cu 295 de voturi ''pentru'' şi 133 de voturi ''împotrivă''. Votul a fost secret, cu bile şi a venit după o serie de audieri controversate în comisii, audieri care, potrivit opoziţiei, s-au derulat pe repede înainte şi în cadrul cărora noii miniştri au evitat întrebările care nu le-au convenit. Noul premier a promis că va milita pentru o "Românie normală" în care politicienii (inclusiv PSD) să respecte ce au promis. Opoziţia parlamentară din România a acuzat că Guvernul va lucra pentru Dragnea, nu pentru români şi că programul economic al PSD este falimentar pentru ţară. Ulterior votului din Parlament, preşedintele Iohannis a semnat decretul pentru numirea Guvernului.