"Patrula lui Vlad Ţepeş" stârneşte controverse. Se cere dizolvarea Partidului România Unită

Nici nu a fost anunţată bine înfiinţarea "Patrulei lui Vlad Ţepeş", că au şi apărut primele iniţiative de scoatere în afara legii a proiectului iniţiat de Partidul România Unită. De altfel, şi partidul lui Bogdan Diaconu este ameninţat cu dizolvarea.
Bogdan Diaconu
Bogdan Diaconu (Epoch Times România)

"Înfiinţarea de organizaţii paramilitare este interzisă explicit de către Legea Partidelor Politice din România. Încălcarea acestei prevederi se pedepseşte prin dizolvarea respectivului partid", a declarat Dumitru Cornel Vîlcu, lector universitar şi publicist, care a anunţat că în cursul zilei de luni va depune la Parchet denunţul cuvenit.

Publicistul a remarcat, pe contul său de Facebook, că celebrul luptător K1 Daniel Ghiţă - membru de seamă în partidul lui Bogdan Diaconu şi conducător al patrulei - "a mai spus că va colabora cu autorităţile statului român şi va informa autorităţile, însă Patrula lui Vlad Ţepeş va acţiona în cazul în care nu o fac autorităţile."

Considerând o astfel de iniţiativă drept un atentat la adresa democraţiei, pe lângă plângerea penală, Dumitru Cornel Vîlcu a lansat şi o petiţie online care vizează dizolvarea PRU.

Petiţie pentru dizolvarea pe cale judecătorească a Partidului România Unită

"În atenţia Ministerului Public / a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie

Semnatarii prezentei petiţii solicită, în temeiul Legii partidelor politice din România, autosesizarea Ministerului Public în vederea iniţierii demersului legal de dizolvare pe cale judecătorească a Partidului România Unită.

În data de 24 ianuarie 2016, cu ocazia primului său congres, această formaţiune politică a înfiinţat o grupare paramilitară numită "Patrula lui Vlad Ţepeş", sub conducerea campionului de K1, Daniel Ghiţă. Cu ocazia înfiinţării numitei organizaţii, preşedintele PRU, Bogdan Diaconu, a declarat: "Dacă statul român nu ne apără, ne vom apăra singuri."

Acest demers contravine Legii partidelor politice, care stipulează următoarele: "Partidele politice nu pot organiza activităţi militare sau paramilitare şi nici alte activităţi interzise de lege." Conform aceleiaşi legi, încălcarea articolului menţionat se pedepseşte prin dizolvarea pe cale judecătorească a partidului, acţiune care trebuie iniţiată de către Ministerul Public, conform legii menţionate.

Considerăm că înfiinţarea acestei miliţii cetăţeneşti constituie un atentat la adresa democraţiei din România. Astfel de demersuri trebuie stopate neîntârziat, înainte ca spiritul vindicativ şi violenţa să devină, dincolo de demagogia oricum inadmisibilă a politicienilor noştri, instrumente concrete ale luptei politice.

Cerem, în consecinţă, autorităţilor să constate faptele şi să aplice prevederile legale cuvenite."

Bogdan Diaconu condamnă iniţiativă

"Dumitru Cornel Vîlcu, colaborator al lui Active Watch (ONG-ul susţinut de Soros pentru întinarea valorilor româneşti), ameninţă că depune astăzi sesizare penală împotriva Partidului România Unită în vederea desfiinţării noastre pe motiv că am înfiinţat Patrula lui Vlad Ţepeş.

Ce credeţi, s-au speriat Soros şi vânzătorii de ţară că România e de partea noastră şi au dat comanda să fim scoşi din competiţia electorală? Ei nu-şi dau seama că dacă se desfiinţează Partidul România Unită la cererea slugilor lui Soros va fi revoluţie în România?", a reacţionat pe contul său de Facebook, preşedintele PRU Bogdan Diaconu.

Cum a fost prezentată "Patrula lui Vlad Ţepeş"

Preşedintele PRU, Bogdan Diaconu, a anunţat duminică, la primul primul congres al formaţiunii, înfiinţarea "Patrulei lui Vlad Ţepeş". Deputatul le-a prezentat delegaţilor şase tineri îmbrăcaţi în uniforme bleumarin, cu tricolorul pe piept, în partea dreaptă, sigla partidului pe mâneca dreaptă, pe spatele cărora scrie Patrula lui Vlad Ţepeş.

"Pe aceşti tineri îi veţi vedea peste tot, îi veţi vedea unde este nevoie de ei, de ajutor. Nu vor avea arme, poate vor avea lopeţi să ajute la deszăpezire sau poate vor avea găleţi să ajute la inundaţii sau poate pur şi simplu vor ajuta o bătrână să traverseze stradă", a declarat Bogdan Diaconu.

La rândul său, Daniel Ghiţă a subliniat că "dacă statul român nu ne apără, ne vom apăra singuri" şi vor "veghea ca cei sărmani să nu fie victimele interlopilor".

"Patrula lui Vlad Ţepeş va veghea ca cei sărmani şi uitaţi de autorităţi să nu fie victimele interlopilor, tâlharilor, hoţilor cu diplomă. Dacă statul român nu ne apără, ne vom apăra singuri, trebuie să dăm un semnal că România nu este sat fără câini, în care oricine urlă mai tare sau se ia de cei slabi şi neajutoraţi are câştig de cauză", a adăugat Ghiţă.

Luptătorul de K1 a mai anunţat că va colabora cu autorităţile statului român şi va informa autorităţile, însă Patrula pe care o va conduce va acţiona în cazurile când autorităţile nu o fac.

"Vom avea noi grijă de aceşti români asupriţi pe care nu-i apără nimeni", a mai spus Daniel Ghiţă.

"Oamenii vor ceva nou, vor o schimbare, aşa că s-a născut Patrula lui Vlad Ţepeş, deci nu armata naţională. (...) S-a născut Patrula lui Vlad Ţepeş, care va fi formată din români inimoşi, cu suflet mare care îşi vor ajuta semenii aflaţi la necaz şi care au nevoie de sprijin. Ne vom implica şi vom ajuta acolo unde sunt crize umanitare, unde este nevoie de implicare civică, unde întrajutorarea semenilor poate face diferenţa", a adăugat campionul.