Patricia Ţig, victorie de senzaţie la Mladenovic. Sorana Cîrstea se califică în turul 3 la Miami

Un rezultat surprinzător a obţinut Patricia Ţig în turul 2 al turneului american în faţa Kristinei Mladenovic, o jucătoare din top 20 şi în cea mai bună formă a carierei. Nici Sorana Cîrstea nu a pierdut ocazia la Miami Open şi a învins-o pe Anastasia Sevastova, din top 30.
Tenismana română Patricia Maria Ţig.
Tenismana română Patricia Maria Ţig. (Jimmie48Photography/twitter)

Patricia Ţig (95), venită din calificări, a învins-o pe franţuzoaica Kristina Mladenovic (locul 18 WTA, aflată la cel mai bun clasament al carierei, 23 de ani) cu scorul de 7-6(4), 6-2.

În primul set, Patricia Ţig a fost condusă de Mladenovic cu 4-2 şi 5-3 (2-1 la break-uri), însă a revenit cu un break, a egalat la 5, iar în tie-break a dominat-o pe franţuzoaică. În manşa a doua a jucat foarte bine, nu şi-a mai pierdut serviciul şi a terminat meciul cu break.

Patricia Ţig a acumulat 65 de puncte WTA pentru performanţa de ieri, adică un spor de 82 de puncte faţă de începutul turneului. Cu cele 718 puncte pe care le are acum, va ocupa locul 85 în clasamentul live.

Patricia a obţinut azi noapte cea mai preţioasă victorie a carierei: a învins pentru prima dată o jucătoare din top 20, după ce în 2016, la WTA Premier Mandatory Madrid, le eliminase pe Stephens (21) şi Keys (25).

Adversara din turul 3 a Patriciei Ţig este fosta lideră a clasamentului WTA, Venus Williams (12), cu care va juca pentru prima dată în carieră.

La rândul ei, Sorana Cîrstea (65 WTA) a învins-o pe letona Anastasia Sevastova (25) cu scorul de 7-6(4), 3-6, 6-3. Partida a durat două ore şi 12 minute.

Adversara din turul 3 a Soranei Cîrstea va fi Caroline Wozniacki (Danemarca, 14 WTA), favorită 12.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport