Patricia Ţig vicecampioană la turneul WTA, BRD Bucharest Open

Jucătoarea română a fost învinsă în finala circuitului de la Bucureşti de kazaha Elena Rîbakina, duminică, în două seturi, scor final 6-2, 6-0.
Jucătoarea română de tenis Patricia Maria Ţig.
Jucătoarea română de tenis Patricia Maria Ţig. (BRD Bucharest Open/facebook)

Patricia Maria Ţig (24 ani, fără clasament WTA) - jucătoarea venită din calificări, a excelat pe zgura competiţiei de la Arenele BNR din Capitală, fiind la un pas, duminică, de cucerirea titlului. Românca a cedat însă în ultimul act în faţa tenismanei din Kazahstan, Elena Rîbakina (30 ani, 106 WTA) după doar 65 de minute de joc cu scorul de 6-2, 6-0.

Patricia le-a eliminat pe rând pe Anna Bondar (Ungaria) în primul tur, pe letona Anastasija Sevastova (principala favorită) în optimi, pe Kristyna Pliskova (Cehia) în sferturi şi pe germanca Laura Siegemund (a şasea favorită) în semifinale.

Pentru Elena Rîbakina acesta a fost primul titlu al carierei, în timp ce pentru reprezentanta noastră a fost a doua finală jucată după Baku 2015.

Ţig a comis 6 duble greşeli şi a avut procentaje slabe la serviciu, 43% la sută la punctele cu primul serviciu şi 31% cu al doilea. Ea va fi recompensată cu un cec în valoare de 21.400 dolari, respectiv 198 de puncte WTA, în timp ce proaspăta campioană va primi 43.000 de dolari şi 280 de puncte WTA.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport