Patricia Ţig a cucerit titlul turneului WTA 125K de la Karlsruhe (Germania)

Tenismana română a reuşit frumoasa performanţă în urma victorie obţinute în ultimul act în faţa belgiencei Alison van Uytvanck cu scorul de 3-6, 6-1, 6-2.
Jucătoarea română de tenis Patricia Maria Ţig.
Jucătoarea română de tenis Patricia Maria Ţig. (LIQUI MOLY OPEN Karlsruhe/facebook)

Patricia Maria Ţig (25 ani, 223 WTA) continuă să evolueze la nivel înalt - vicecampioana de la BRD Bucharest Open adaugându-şi în vitrina cu trofee un nou titlu, duminică, după ce surclasat-o în ultimul act al circuitului de la Karlsruhe (Germania), WTA 125 K, dotat cu premii totale de 125.000 de dolari, pe belgianca Alison van Uytvanck - jucătoare mult mai bine clasată în ierarhia mondială (25 ani, 65 WTA).

După un început mai puţin echilibrat, campioana noastră a reuşit să găsească răspuns la mingile oponentei sale, a început să domine tehnic şi tactic, punând-o în dificultate pe favorita numărul doi a competiţiei. Un joc excepţional făcut de reprezentanta noastră, care i-a adus cel mai important titlu al carierei după o oră şi 38 de minute.

Patricia va fi răsplătită cu un cec în valoare de 20.000 de dolari, respectiv 160 de puncte WTA, care o vor propulsa în top 150 al ierarhiei mondiale.

Până acum cel mai preţios titlu al româncei a fost cucerirea turneului ITF 25k H Merida 2014. Patricia Ţig a mai jucat în cariera sa două finale WTA, prima în 2015 la Baku şi alta luna trecută la Bucureşti.