Patinatorul campion Denis Ten moare înjunghiat, la vârsta de 25 de ani

Denis Yur’evïç Ten
Denis Yur’evïç Ten (Getty Images)

Patinatorul Denis Yur’evïç Ten, în vârstă de 25 ani, a murit joi 19 iulie, în oraşul său natal, Almaty (Republica Kazahstan), victimă a unei înjunghieri. Doi agresori l-au atacat cu intenţia de a-i fura cele două oglinzi retrovizoare de la maşină, potrivit agenţiei locale de ştiri KazInform.

Ten era o figură bine cunoscută în patinajul artistic. Tânărul a fost primul patinator al ţării sale care s-a urcat pe podiumul campionatului mondial. A obţinut medalia de bronz la Jocurile Olimpice de iarnă de la Soci, care au avut loc în 2014, şi a câştigat, de asemenea, două medalii la Campionatele Mondiale, argint în 2013 şi bronz în 2015.

Tânărul s-a luptat din răsputeri să supravieţuiască

Atacul împotriva patinatorului a avut loc în jurul orei 15 (ora locală în Kazahstan), la intersecţia străzilor Kurmangazy şi Beiseitova din oraşul Almaty, situat în sud-estul ţării în apropierea graniţei cu Kârgâzstan. Ten a fost rănit în coapsă cu o armă albă, atac în urma căruia a pierdut trei litri de sânge înainte de a fi transportat la spital.

Potrivit medicilor, Ten a rămas în stare critică timp aproape trei ore la spitalul local şi nu s-a putut face nimic pentru a-i salva viaţa.

Având în vedere faptele, ministrul de Interne, Kalmukhanbet Kassymov, şi ministrul Sănătăţii, Yelzhan Birtanov, au declarat că vor investiga în detaliu cazul pentru a clarifica faptele.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport