PAS şi PPDA formează o platformă pentru parlamentare: Împreună de partea adevărului

Maia Sandu şi Andrei Năstase
Maia Sandu şi Andrei Năstase (captură foto / privesc.eu)

Preşedintele Partidului Acţiune şi Solidaritate, Maia Sandu consideră că lupta pentru parlamentarele din 2018 nu va fi o luptă simplă, dar cu certitudine poate fi câştigată dacă se va da dovadă de implicare, maximă responsabilitate, iar interesul ţării va prevala interesele de partid.

Mai mult decât atât, Maia Sandu a specificat că ţara se duce de râpă, lucru simţit de toţi cetăţenii zi de zi. Politiciana a mai menţionat că această cădere într-un dezastru ireversibil poate fi oprită, vital fiind ca toată societatea să-şi unească forţele. „Dacă vom lupta izolat, şansele de izbândă vor fi mici. Putem dărâma tandemul Plahotniuc-Dodon, doar dacă luptăm împreună de partea adevărului, de partea oamenilor”, a punctat Sandu.

„În acest sens anunţăm că cele două partide PAS şi PPDA, care se bucură azi de cel mai mare sprijin popular pe segmentul forţelor democratice vor forma o platformă a forţelor pro-europene, antioligarhice, care să aducă împreună oameni oneşti, buni profesionişti, pentru a crea un front comun împotriva binomului Plahotniuc-Dodon.

Sub umbrela platformei create de PAS şi PPDA ne propunem să aducem împreună toate forţele politice pro-europene şi antioligarhice, în primul rând acelea cu care am făcut front comun la alegerile prezidenţiale din 2016, dar şi reprezentanţi din afara partidelor politice şi din afara politicului în general”, a declarat Maia Sandu în cadrul unui briefing de presă.

Liderul PAS a precizat că pentru asigurarea unui parlament curat va fi constituită o comisie formată din membri ai societăţii civile şi presei de investigaţie, pentru a analiza profilul eventualilor candidaţi şi a confirma dacă aceştia corespund celor mai înalte rigori. În context, Maia Sandu a specificat că pentru platforma nou formată este foarte important să se asigure prin toate pârghiile că oamenii propuşi vor fi integri şi competenţi.

„Schimbarea sistemului electoral nu are nimic în comun cu consolidarea sistemului democratic şi schimbarea clasei politice discreditate, dimpotrivă schimbarea sistemului electoral are scopul de a menţine la putere această clasă politică nesătulă care se hrăneşte din resursele tot mai sărace ale ţării grupată în jurul binomului Plahotniuc-Dodon. Nu ştim sigur când şi după ce reguli se vor petrece următoarele alegeri parlamentare, ştim însă că trebuie să facem tot posibilul pentru a salva RM de acest regim corupt şi antidemocratic care aduce doar mizerie şi sărăcie. Putem să scăpăm de Plahotniuc şi Dodon doar printr-o mobilizare extraordinară a tuturor forţelor sănătoase ale societăţii”, a conchis liderul PAS.