PAS: Decizia Guvernului Chicu iresponsabilă. Trebuie reluat transportul pasagerilor la ieşirea din R.Moldova

Guvernul R. Moldova
Guvernul R. Moldova (parlament.md)

Partidul Acţiune şi Solidaritate condamnă decizia Comisiei Naţionale de Sănătate Publică din 15 mai de a menţine, pe sensul de ieşire, suspendarea transportului internaţional de pasageri până pe 30 iunie: „Decizia Guvernului Chicu este ilogică şi iresponsabilă.”

În opinia PAS, nu există motive credibile care ar justifica suspendarea transportului, în condiţiile în care statele spre care vor să se deplaseze cetăţenii moldoveni le permit să o facă, iar ieşirea acestora din ţară nu prezintă un risc de sănătate publică. „Comisia nu a adus niciun argument care ar justifica decizia luată.”

Mai mult, mii de cetăţeni ai R. Moldova aşteptau expirarea stării de urgenţă pentru a putea reveni la lucru peste hotare şi pentru a-şi putea revedea familiile de care au fost despărţiţi pe durata carantinei. Mulţi dintre ei şi-au procurat bilete de avion, cu plecarea din aeroporturile din Iaşi şi Bucureşti şi acum vor fi nevoiţi să caute soluţii pentru a-şi recupera banii.

„Stringenţa situaţiei este demonstrată şi de faptul că petiţia lansată ieri, 18 mai, de către un grup de cetăţeni din diasporă, în susţinerea redeschiderii transportului rutier între Republica Moldova şi România a acumulat peste 1000 de semnături în mai puţin de 24 de ore”, se arată într-un comunicat al formaţiunii.

Deputata PAS Galina Sajin a solicitat autorităţilor de la Chişinău revizuirea deciziei adoptate şi reluarea transportului internaţional de pasageri pe sensul de ieşire cu respectarea măsurilor de precauţie impuse transportatorilor locali.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe