PAS a solicitat audierea Ministrului Economiei în Parlament cu privire la facturile mari la energia termică

Repartitor căldură pentru calorifere
Repartitor căldură pentru calorifere (Epoch Times România)

Deputaţii Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS) au solicitat audierea ministrului Economiei, Anatol Usatîi, în Parlament cu privire la facturile mari la energia termică.

Astfel, cC urmare a mai multor mesaje venite de la cetăţeni, precum şi a informaţiilor apărute în mass-media cu privire la facturile exagerate la energia termică în condiţiile unor temperaturi ridicate de afară, PAS a solicitat audierea ministrului Economiei în cadrul comisiei economie, buget şi finanţe şi eventual, în plenul Parlamentului.

„Cetăţenii ne-au trimis zeci de mesaje în care facturile la agentul termic au crescut cu 30%, 50% sau chiar 100% în comparaţie cu luna decembrie. Menţionăm câteva exemple: de la 800 lei în decembrie, la 2050 lei în ianuarie; de la 1350 lei în decembrie, la 1830 lei în ianuarie; de la 800 lei în decembrie, la 1200 lei în ianuarie. De asemenea, mai mulţi cetăţeni au raportat faptul că gazul ar putea fi diluat cu aer, ceea ce ar putea fi o cauză pentru facturile ridicate”, se arată într-un comunicat PAS.

Totodată, membrii PAS au specificat că vor monitoriza situaţia şi vor depune eforturi pentru a afla cauza acestor scumpiri abrupte şi a remedia situaţia pentru cetăţeni.