"Pârtie" pentru Dăncilă în PSD. Fifor renunţă şi el la candidatura pentru Cotroceni

Mihai Fifor
Mihai Fifor (Epoch Times România)

La nici 24 de ore după ce Eugen Teodorovici a anunţat că renunţă la intenţia de a candida pentru Cotroceni, secretarul general al PSD Mihai Fifor face şi el un anunţ similar. Mai exact, Mihai Fifor a declarat pentru Digi24.ro că se retrage din competiţia internă pentru desemnarea candidatului la alegerile prezidenţiale şi o va susţine pe Viorica Dăncilă.

În consecinţă, Dăncilă se va lupta în PSD doar cu Şerban Nicolae şi Liviu Pleşoianu, exponenţi ai liniei dure din partid, cea a dreptăţii până la capăt promise de Liviu Dragnea.

Pe lângă cei doi, Dăncilă ar mai putea-o avea contracandidată şi pe primăriţa Capitalei, Gabriela Firea. Aceasta declara ieri că Dăncilă nu are nicio şansă să câştige Cotroceniul şi pledează pentru o alianţă PSD, ALDE, Pro-România, alianţă care să susţină candidatul cel mai bine plasat. Cât despre "candidatul cel mai bine plasat", reamintim că Firea a vorbit în repetate rănduri despre notorietatea sa, despre voturile obţinute la alegerile locale etc., încercând să sugereze că dacă e ca cineva din PSD să aibă şanse la prezidenţiale, acel cineva este ea.

Dacă la europarlamentare se obţinea ca la locale şi parlamentare, un scor foarte bun - peste 40%, automat se mergea pe varianta clasică, şi anume preşedintele partidului să fie candidat, dar nu suntem în această situaţie. (...) Soluţia din punctul meu de vedere e de a crea o alternativă la ce e acum la Palatul Cotroceni, un nou USL să-i spunem, o alianţă electorală pentru prezidenţiale, dar şi locale şi parlamentare între PSD ALDE şi Pro România cu cel mai bine plasat candidat. (...) Dacă vrem democraţie în partid şi dacă vrem o alegere corectă, nu putem să acceptăm să ni se impună o variantă pe care eu nu o consider câştigătoare.

Câtă vreme doamna premier - cu tot respectul - de 3-4 ani, nu de ieri, azi, nu a ajuns nici măcar la jumătate din scorul partidului, nu are cum să fie candidatul PSD de succes şi nici nu are şanse să crească. Doamna Dăncilă a spus că, dacă nu intră în turul 2, îşi pune mandatul pe masă. Asta mi se pare îngrozitor. E vorba doar de un om, de o carieră, nu e vorba de toată ţara, de tot partidul. Să înţeleg că noi toţi şi cei din ţară care ne-au votat şi ne vor vota împreună valorăm doar cât mandatul doamnei premier? Mi se pare că se supraapreciază", a declarat Firea duminică seara, citată de Agerpres.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne