Partidul-stat îşi consolidează puterea: Prefectul de Bucureşti a fost schimbat

Palatul Victoria, Guvernul României
Palatul Victoria, Guvernul României (Epoch Times România)

Guvernul Victor Ponta a hotărât să o retragă pe Georgeta Gavrilă din postul de prefect al municipiului Bucureşti şi să-l numească pe Paul Nicolae Petrovan pe acest post, potrivit Mediafax.

Georgeta Gavrilă nu este membru al vreunui partid politic, însă beneficiază de sprijinul PNL. În 18 mai 2012, odată cu instalarea Guvernului USL, aceasta a fost numită în funcţia de Prefect al Municipiului Bucureşti.

Între anii 2005-2012, Georgeta Gavrilă a îndeplinit funcţia de Secretar General al Ministerului Apărării Naţionale.

În perioada 2000-2005, a deţinut funcţiile publice de conducere - de director - şi de execuţie - de consilier - în cadrul Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici, contribuind la elaborarea Ghidului privind recrutarea şi promovarea funcţionarilor publici şi a Studiului privind motivaţia funcţionarilor publici.

Schimbări în funcţii cu ocazia ieşirii de la guvernare a PNL

În urma numeroaselor tensiuni din USL dintre conducerile PSD şi PNL, liderii liberali au adoptat pe 25 februarie rezoluţia privind ieşirea liberalilor de la guvernare. Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat atunci că miniştrii PNL şi-au anunţat, practic, demisiile politice, urmând ca a doua zi, secretarii de stat şi şefii de agenţii aparţinând formaţiunii să-şi depună demisiile scrise.

Odată cu plecarea guvernanţilor liberali de la putere, au fost îndepărtaţi şi alţi liberali de la conducerea unor instituţii guvernamentale sau neguvernamentale, precum şi a unor persoane care deţineau funcţii de conducere şi erau sprijiniţi de PNL.

Victor Ponta despre schimbarea prefecţilor

După anunţul dat de Crin Antonescu referitor la plecarea de la guvernare a miniştrilor şi secretarilor de stat liberali, fiind întrebat dacă intenţionează să îi schimbe pe prefecţii susţinuţi de PNL, premierul Victor Ponta a declarat că nu există “prefecţi liberali”, ci doar reprezentanţi ai Guvernului în teritoriu, numiţi de prim-ministru, iar unii vor rămâne pe funcţii, în timp ce alţii vor “pleca”, ca şi până acum.

Premierul afirma la acea vreme că liberalii care deţin posturi în administraţia publică centrală şi locală nu vor fi schimbaţi, singurele eliberări din funcţie semnate fiind cele ale miniştrilor şi secretarilor de stat care şi-au prezentat demisia. Ulterior s-a dovedit că lucrurile nu s-au întâmplat cum a promis premierul.

Crin Antonescu despre partidul-stat

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, i-a reproşat marţi lui Victor Ponta, în plenul Parlamentului, că încearcă să refacă Partidul-Stat de pe vremea comunismului, considerând Parlamentul „o secţie a partidului”, care pune în practică deciziile acestuia.

Liderul liberalilor i-a transmis premierului să aprecieze rolul Parlamentului nu doar într-o manieră declarativă şi să nu-l mai considere "o secţie a partidului" care ia decizii puse în practică de diverşii "slujbaşi" cum ar fi şefii Camerelor sau liderii grupurilor parlamentare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne