Partidul lui Daniel Constantin, lansat sub sloganul #altfel

Dat pe uşă afară din ALDE de Călin Popescu Tăriceanu şi susţinătorii săi, Daniel Constantin a decis să-şi facă un nou partid, Pro România, care are deja filiale în 35 de judeţe ale ţării.
Daniel Constantin
Daniel Constantin (Mihut Savu / Epoch Times Romania)

Partidul PRO România s-a născut "dintr-o emoţie" şi are deja filiale în 35 de judeţe, precum şi mai mulţi parlamentari, a declarat luni, la evenimentul de lansare desfăşurat pe terasa unui hotel, fostul copreşedinte ALDE Daniel Constantin, iniţiatorul noului proiect politic.

"Acest proiect politic pe care îl lansăm, PRO România, nu este un proiect politic care a găsit cheia succesului, este un proiect politic care îşi propune de acum înainte să comunice mai mult, un proiect politic care îşi propune să lanseze o platformă care să implice oamenii nu numai înainte şi în timpul campaniei electorale, ci şi după ce un partid ajunge la guvernare, ceea ce nu se întâmplă. De ce PRO România? Acest proiect politic se numeşte în felul acesta pentru că în primul rând sunt român, îmi iubesc ţara şi vreau să fac ceva pentru ţara mea şi eu şi colegii mei.

În al doilea rând PRO România pentru că (...) majoritatea oamenilor politici, oameni care au intrat în politică pentru a se valida din punct de vedere personal în plan naţional şi în plan internaţional cum apar în faţa presei spun pentru început: 'Sunt pro european şi pro NATO'. E foarte bine, dar să nu uităm că în primul rând trebuie să fim pro România şi pro români. Dacă eşti pro România şi pro români, categoric eşti şi pro UE şi pro NATO pentru că orice român care simte româneşte, de bună credinţă, nu vede locul României astăzi în anul 2017 decât în UE şi în NATO", a declarat Daniel Constantin, citat de Agerpres.

Politicianul a anunţat că partidul său va fi de centru, cu accente patriotice.

"Niciun om politic nu ar trebui să fie la vârful politicii româneşti dacă nu este patriot. Nu vorbesc despre naţionalism extremist, vorbesc de accente patriotice pe care cred că trebuie să le aibă fiecare dintre noi", a precizat Daniel Constantin.

Alături de Daniel Constantin au fost prezenţi parlamentarii Sorin Cîmpeanu, Eugen Durbacă, Mircea Banias, Damian Florea, dar şi Sorin Minea, preşedintele Federaţiei Romalimenta.