Partidul lui Cioloş denunţă "violarea drepturilor românilor din Diaspora"

Dacian Ciolos
Dacian Ciolos (Epoch Times România)

La Forumul Românilor de Pretutindeni, un eveniment organizat la Bucureşti şi "binecuvântat" de prezenţa premierului Viorica Dăncilă şi a şefului Finanţelor, Eugen Teodorovici, discuţiile tind să meargă mai degrabă în direcţia absurdului, în contextul în care un cunoscut apropiat al PSD, Eugen Terteleac, preşedinte al Asociaţiei Românilor din Italia, a declarat că ar trebui interzise filialele partidelor politice româneşti din afara ţării, şi-a exprimat nemulţumirea Bogdan Deleanu, unul dintre liderii PLUS.

"Dincolo de faptul că propunerea contravine tuturor valorilor europene care prevăd libertatea de asociere, ea nu ar avea nicio modalitate de implementare. Atâta timp cât românii din statele de reşedinţă respectă legislaţia locală de acolo, nimeni nu le poate impune, din România, cum să trăiască sau ce să facă în timpul lor liber sau cu opţiunea lor politică. Dar această tentativă este totuşi grăitoare pentru gândirea PSD! După ce i-au adus pe români la disperarea necesară pentru a-şi lăsa ţara şi familia în urmă, se pare că nu le este de ajuns. Vor să intervină chiar şi dincolo de hotare", a declarat Bogdan Deleanu.

În opinia liderului PLUS, este un semn clar că PSD se teme de diaspora.

"În acelaşi timp, este o nouă dovadă de gândire meschină şi punitivă faţă de oricine care are curajul de a se opune, aşa cum o face mereu diaspora românească, abuzurilor pesediste. Din fericire, avem veşti proaste pentru ei: românii din afară sunt liberi, atenţi la toate aceste declaraţii şi din ce în ce mai organizaţi şi gata să voteze. S-a văzut pe 26 mai şi se va vedea la toate alegerile următoare. Şi niciun fel de tentative de acest fel nu îi vor putea rupe vreodată de România", a afirmat Bogdan Deleanu.