Partidul DPS pro-Occident câştigă alegerile din Muntenegru

Partidul de guvernământ pro-Occident din Muntenegru a câştigat alegerile parlamentare de duminică, conform unor rezultate neoficiale.
Premierul  muntengrean şi liderul Partidului Democrat al Socialiştilor, Milo  Djukanovic se adresează suporterilor după alegerile parlamentare în  Podgorica, Muntenegru, 17 octombrie 2016.
Premierul muntengrean şi liderul Partidului Democrat al Socialiştilor, Milo Djukanovic se adresează suporterilor după alegerile parlamentare în Podgorica, Muntenegru, 17 octombrie 2016. (Captură Foto)

Centrul pentru Monitorizare şi Cercetare (CEMI) a raportat că Partidul Democrat al Socialiştilor (PDS), un partid pro-Occident, a câştigat 36 din cele 81 de locuri în Parlament.

Frontul Democratic de opoziţie a obţinut 20,3%, Partidul Kljuc 10,7%, Partidul Democraţilor din Muntenegru 9,6% şi Partidul Social Democraţilor 5% din voturi.

PDS are suficiente voturi pentru a câştiga alegerile dar nu va fi capabil să guverneze fără o alianţă în Parlamentul cu 81 de locuri.

Ziua de votare a fost una tensionată, în special după ce 20 de cetăţeni sârbi a fost arestaţi pe baza suspiciunii de a plănui comiterea de acte de natură criminală şi teroristă.

“Sunt suspectaţi că au intenţionat să pună mâna pe arme automate, apoi să desfăşoare atacuri asupra instituţiilor sistemelor, poliţiei şi a reprezentanţilor organismelor de stat, fără a exclude oficiali de stat de rang înalt”, a declarat Slavko Stojanovic, director al poliţiei naţionale muntenegrene.

Au existat unele temeri că ar putea izbucni violenţe pe străzile capitalei muntenegrene Podgorica, între susţinătorii opoziţiei şi ai guvernului, după anunţarea rezultatelor alegerilor de duminică.

Premierul sârb Aleksandr Vucic a declarat că nu crede că sârbii arestaţi duminică în Muntenegru sunt responsabili de pregătirea unui complot pentru a-l izola pe omologul său muntenegrean Milo Djukanovic şi pentru a proclama victoria partidelor de opoziţie în alegerile legislative, conform Agerpres.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe