Partidul de guvernământ al Ungariei distribuie o carte anti-Soros

Un poster care promovează un mesaj împotriva miliardarului George Soros este afişat în oraşul Szekesfehervar, Ungaria, 6 iulie 2017.
Un poster care promovează un mesaj împotriva miliardarului George Soros este afişat în oraşul Szekesfehervar, Ungaria, 6 iulie 2017. (Attila Kisbenedek/AFP/Getty Images)

Partidul de guvernământ al Ungariei îşi amplifică şi mai mult campania împotriva investitorului miliardar George Soros prin distribuirea unei cărţi care îl acuză pe finanţator că urmăreşte un plan de inundare a Europei cu imigranţi.

Cartea intitulată “George Soros” este scrisă de Andreas von Rétyi – un autor german cunoscut pentru promovarea teoriilor conspiraţioniste despre OZN-uri şi despre ceea ce a cauzat atacurile teroriste din 11 septembrie 2001 din SUA.

Partidul de guvernământ, Fidesz, condus de premierul Viktor Orban, plănuieşte să distribuie 5.000 de exemplare politicienilor locali din întreaga ţară.

“Cartea este o lucrare cuprinzătoare şi fidelă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Fidesz, Janos Halász, într-un interviu cu RTL Klub, precizează ziarul Die Welt.

Administraţia Orban a lansat o campanie anti-Soros în primăvara acestui an pentru a opri operaţiunile din ţară ale investitorului american de origine ungară.

Pe străzile Budapestei sunt numeroase afişe şi postere cu imaginea miliardarului George Soros alături de mesajul “Nu îl lăsaţi pe Soros să râdă la urmă!”

Campania susţine că Soros doreşte ca un milion de refugiaţi să intre în Europa anual.

“Poziţia Ungariei este că imigraţia ilegală este în mod clar o problemă de securitate naţională”, a declarat purtătorul de cuvânt al premierului ungar, Zoltan Kovacs, într-un interviu recent acordat pentru The Daily Caller News Foundation.

“Vom mobiliza puterea politică şi juridică a statului ungar împotriva oricui doreşte să submineze securitatea Ungariei – indiferent de origine, afilieri religioase sau avere”, a adăugat Kovacs.

Soros a declarat că Orban conduce un “stat mafiot” care “menţine o faţadă a democraţiei”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe