Memento: În aprilie, Partidul Comunist Chinez suna trompeta cooperării internaţionale în jurul crizei COVID19

Într-o scrisoare publicată la începutul lunii aprilie, Partidul Comunist Chinez suna goarna globalismului cerând sateliţilor săi să ceară guvernarea globală
China este centrul unei epidemii virale cu centrul în oraşul Wuhan
China este centrul unei epidemii virale cu centrul în oraşul Wuhan (NOEL CELIS/AFP via Getty Images)

La începutul lunii aprilie, în plină criza cauzată de pandemia virusului Wuhan, Partidul Comunist Chinez iniţia o scrisoare deschisă prin care le solicita aliaţilor şi partidelor sale satelit existente în toată lumea să se adune în jurul Beijingului şi să exploateze criza de sănătate pentru a promova cauza socialistă internaţională.

Pe 2 aprilie, site-ul Departamentului Internaţional al Comitetului Central al Partidului Comunist Chinez a publicat o „Scrisoare deschisă care solicită o cooperare internaţională mai strânsă în lupta împotriva COVID-19”. Conform unui raport publicat în aceeaşi zi în Xinhua, organul de propagandă al Partidului, cel puţin 230 de partide politice din peste 100 de ţări aprobaseră sau publicaseră deja scrisoarea.

Citeşte şi Fostul premier britanic Gordon Brown cere formarea unui Guvern Mondial pentru a lupta contra virusului Wuhan

În timp ce, la începutul lunii aprilie, regimul chinez minimiza gravitatea virusului în ştirile interne pe care le publica, strategia Partidului a fost de a exagera masiv problema pentru comunitatea internaţională.

De exemplu, în scrisoarea sa deschisă, Partidul Comunist Chinez numeşte focarul „cea mai urgentă şi cea mai gravă provocare”. Este posibil ca vreo altă descriere să se potrivească mai bine Partidului?

"Astăzi, întrucât Covid-19 se răspândeşte rapid pe tot globul, a ajuns să constituie cea mai urgentă şi mai serioasă provocare, atât pentru sănătatea umanităţii, cât şi pentru pacea şi dezvoltarea mondială".

„În faţa acestei situaţii fără precedent, noi, partidele politice importante din diferite ţări, care avem sarcina responsabilităţii importante de a îmbunătăţi bunăstarea oamenilor, de a promova dezvoltarea naţională şi de a proteja pacea şi stabilitatea mondială, prezentăm apelul nostru comun, după cum urmează":

Scrisoarea deschisă, iniţiată de Partidul Comunist Chinez, solicită apoi „politici coordonate” şi „mobilizarea resurselor şi a forţelor la nivel global, înainte de a se răsfăţa cu o neruşinată laudă de sine:

"Suntem conştienţi că virusul nu respectă graniţele şi nici o ţară nu poate răspunde la provocări singură, în faţa focarului. ... O cooperare internaţională mai strânsă, politici coordonate, acţiuni concertate şi mobilizarea resurselor şi forţelor la nivel mondial ne vor permite să învingem acest virus, un inamic comun al întregii umanităţi".

"Observăm progresul semnificativ în lupta împotriva Covid-19 din China, care a făcut rost de timp pentru comunitatea internaţională şi a oferit experienţă comunităţii internaţionale. Lăudăm cu tărie ţările, inclusiv China, pentru adoptarea unei atitudini deschise, transparente şi responsabile pentru dezvăluirea informaţiilor conexe în timp util, împărtăşind experienţe în ceea ce priveşte răspunsul şi tratamentul pacienţilor şi, în special, furnizarea de servicii medicale şi de altă natură. ...".

Citeşte şi Şeful diplomaţiei chineze: "Problemele globalizării trebuie rezolvate cu mai multă globalizare"

Următorul mesaj este codat - şi se adresează mişcării comuniste internaţionale - Exonerează Partidul Comunist Chinez de vină şi represalii internaţionale, protejează mii de agenţi ai Partidului din ţările occidentale de control sau expulzie şi militează către o integrare sporită cu ONU, Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi alte instituţii internaţionale:

"Ne opunem ferm tuturor comentariilor şi practicilor discriminatorii împotriva oricărei ţări, regiuni sau grupuri etnice şi solicităm guvernelor din toate ţările să ia măsuri proactive pentru a proteja sănătatea, siguranţa şi interesele legitime ale resortisanţilor străini şi studenţilor pe care îi găzduiesc. ...".

"Suntem de părere că focarul Covid-19 a dezvăluit nevoia tuturor ţărilor de a sprijini în continuare perspectivele guvernanţei globale pentru a obţine o creştere comună prin discuţii şi colaborare şi de a sprijini rolul de lider al Organizaţiei Naţiunilor Unite şi a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii în ce priveşte guvernanţa globală a sănătăţii publice. Solicităm ca toate părţile să consolideze coordonarea şi cooperarea în cadrul G20 şi al altor mecanisme internaţionale pentru prevenirea şi controlul internaţional eficient, în timp ce ne străduim să construim o comunitate globală cu un viitor comun pentru sănătatea publică".

Până în prezent, Partidul Comunist Chinez nu a publicat o listă a celor 230 de semnatari care, conform afirmaţiilor sale ar fi „partide politice importante”. Poate că ascunderea identităţii acestor entităţi a survenit pentru că multe dintre ele nu sunt „majore” şi majoritatea sunt comuniste.

"Partidele politice semnificative" despre care se ştie că au aprobat scrisoarea Partidului Comunist Chinez până în prezent includ Partidul Comunist Cubanez şi Partidul Comunist Nepalez. Partidul Comunist sud-african, care semi-guvernează ţara respectivă în parteneriat cu Congresul Naţional African, a aprobat scrisoarea. Partidul Progresist al Muncitorilor din Cipru, deschis comunist, a semnat şi el.

Mai departe, în ordine socialistă: Partidul Comunist SUA, Partidul Comunist din Australia, Partidul Comunist Britanic şi Partidul Comunist al Marii Britanii (marxist-leninist) au achiesat şi ele cauzei.

Partidele mai puţin cunoscute care susţin iniţiativa Partidului Comunist Chinez includ Partidul Comunist din Bangladesh (marxist-leninist), Partidul Phau Thai, de stânga al Tailandei şi Frontul Militant Patriotic din Rwanda.

Granma, ziarul Partidului Comunist Cubanez, a folosit scrisoarea deschisă a Partidului drept mijloc de promovare a globalismului socialist, de apărare a comunismului, a regimului comunist chinez şi de creştere a coordonării comuniste internaţionale:

"Textul, semnat de 230 de partide politice din peste o sută de ţări, recunoaşte că pandemia COVID-19 a pus lumea în faţa celei mai presante şi grave provocări pentru sănătatea umană şi dezvoltarea globală paşnică. ..."

"Conştienţi de faptul că virusul nu cunoaşte graniţe, semnatarii au spus că nicio ţară nu este capabilă să se descurce singură şi, prin urmare, au solicitat coagularea resurselor şi forţelor la nivel global prin cooperare internaţională, politici integrate şi acţiuni coordonate".

„Ele recunosc naţiuni, inclusiv China, pentru atitudinea lor deschisă, transparentă şi responsabilă în publicarea de informaţii epidemiologice şi pentru schimbul de experienţe în domeniul prevenirii şi tratamentului, în special pentru asistenţa acordată unor livrări de echipamente medicale către ţările afectate....".

"Semnatarii s-au angajat, de asemenea, să menţină o comunicare strânsă în acest moment special, pentru a da un impuls luptei împotriva epidemiei, onorând rolul lor politic de orientare".

Ziarul Morning Star din Marea Britanie, afiliat Partidului Comunist din Marea Britanie, a folosit scrisoarea deschisă ca vector pentru a lăuda Partidul Comunist Chinez şi aliaţii săi ruşi şi cubanezi - în timp ce ataca puternic Statele Unite:

"China, Rusia şi Cuba au fost printre acele ţări care au condus lupta, trimiţând echipe medicale şi ajutor în locurile cele mai afectate de pandemie. ...".

Cum era de aşteptat, SUA a fost înfierată pentru că ar fi acţionat ca un "bătăuş din Vestul Sălbatic" prin blocarea ajutorului medical esenţial pentru Cuba şi trimiterea de nave de război către Venezuela.

"Washingtonul a sporit sancţiunile asupra Iranului, împiedicându-l să cumpere materiale medicale pe piaţa mondială şi a organizat un război propagandistic împotriva Chinei, pe care criticii l-au descris ca un 'ecran de fum' menit să atragă atenţia de la eşecurile americane".

Utilizarea mişcării comuniste mondiale pentru a profita de pandemia virusului Wuhan nu ar trebui tratată superficial.

În timp ce majoritatea celor 230 de partide sunt, fără îndoială, mici, ele vor avea o influenţă importantă în cele peste 100 de ţări pe care le reprezintă. Unele sunt partide aflate la guvernare, având toată greutatea statelor lor în spate. Altele au control asupra federaţiilor locale ale sindicatelor, alianţelor pentru femei şi tineret, ale mediului academic şi ale organismelor religioase.

Ele toate alcătuiesc cea mai mare mişcare politică coordonată existentă în lume în acest moment.

Occidentul este deja în război cu Partidul Comunist Chinez şi aliaţii săi. Scopul acestora este de a crea distrugeri sociale, de a conduce economiile Occidentului şi de a opri cheltuielile militare americane.

Când acest lucru se va întâmpla, Partidul Comunist Chinez, Rusia, Iranul şi Cuba vor conduce această planetă.

Suntem astăzi într-un conflict preponderent informaţional - însă o parte prinsă în acest conflict abia poţi spune că luptă. Dacă Partidului îi va fi permis să câştige această etapă a războiului, Occidentul nu va fi în măsură să reziste provocărilor care vor veni.