Partidul Acţiune şi Solidaritate: Toate încercările de a găsi o platformă comună cu PDM au eşuat

Partidul Acţiune şi Solidaritate din R. Moldova
Partidul Acţiune şi Solidaritate din R. Moldova (facebook.com/PAS)

Partidul Socialiştilor a decis miercuri, 4 martie, să iniţieze negocieri pentru crearea unei coaliţii de guvernare cu Partidul Democrat. În context, Partidul Acţiune şi Solidaritate (PAS) a informat că în ultimul timp au fost depuse eforturi pentru a găsi o platformă comună cu PD-ul, prin negocierea declaraţiilor privind ireversibilitatea vectorului de integrare europeană, condamnarea intenţiilor de federalizare a Republicii Moldova şi iniţierea procedurii de demitere a Guvernului. „Toate încercările noastre au fost refuzate, sub diferite pretexte.”

„Înţelegem că un grup de deputaţi vulnerabili vor merge la Consiliul Politic să transforme o decizie dictată de Igor Dodon în decizia Partidului Democrat. Pe umerii membrilor Consiliului Politic al partidului stă o responsabilitate enormă în faţa propriilor alegători, care în majoritatea lor sunt pro-europeni”, se arată într-un comunicat al formaţiunii.

Totodată, PAS a atenţionat că este un moment decisiv în traiectoria Partidului Democrat, care alege între reformă şi curăţare internă, pe de o parte, şi anexare la Partidul Socialiştilor, pe de altă parte. „Alegerea este între confortul unor deputaţi şi interesul cetăţenilor.”

PDM a votat în luna noiembrie pentru instalarea guvernului Chicu propus de Partidului Socialiştilor şi preşedintele Igor Dodon, dar nu a format o coaliţie de guvernare cu PSRM.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, preşedintele PDM, Pavel Filip a anunţat că miercuri seara, Consiliul Naţional Politic al partidului a decis ca va purta discuţii pentru revenirea la guvernare, însă Partidul Democrat va rămâne un partid pro-european.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe