Partidele au agreat numărul de membri ai viitorului Parlament. Diaspora, subreprezentată dramatic

Valeriu Zgonea
Valeriu Zgonea (Epoch Times România)

Reprezentanţii puterii şi cei ai opoziţiei au agreat miercuri numarul de membri ai viitorului Parlament.

Potrivit gandul.info, înaintea şedinţei de plen, în biroul preşedintelui Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a avut loc o şedinţă informală în cadrul careia reprezentanţii partidelor politice au convenit că viitorul Parlament va avea 329 de deputaţi şi 126 de senatori.

În pofida numeroaselor critici ale societăţii civile, Diaspora va continua să fie dramatic subreprezentată in Parlament. Din cei 329 de deputaţi, doar patru vor prezenta Diaspora. Minorităţile din România vor beneficia de 17 deputaţi.

Senatul va fi format din 126 de membri, dintre care doar 2 îi vor reprezenta pe românii care trăiesc şi muncesc în străinătate.

"Populiştii de la putere şi din opoziţie s-au înţeles pe numărul de parlamentari. 300 aşa cum a votat poporul la referendumul din 2009. Am glumit şi ştiu că nu m-aţi crezut. S-au înţeles aşa: 308 de deputaţi în ţară, 4 (!!!!) în diaspora şi 17 minoritaţi naţionale. Adăugaţi la asta încă 100 de senatori şi voinţa poporului a primit un şut în dos cu toată puterea.", a comentat informaţia, pe contul său de Facebook, fostul consilier prezidenţial Sebastian Lăzăroiu.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne