Partide europene de extremă dreapta participă la o conferinţă în Praga, având ca agendă unificarea

Politicianul olandez extremă dreapta Geert Wilders
Politicianul olandez extremă dreapta Geert Wilders (Getty Images)

Marine Le Pen, lidera Frontului Naţional francez, şi Geert Wilders, fondatorul Partidului Libertăţii din Olanda, s-au numărat printre liderii de partid de extremă dreapta prezenţi la o conferinţă în Praga, ca parte a coaliţiei naţionaliste “Europa Naţiunilor şi a Libertăţii”.

Liderii unor partide europene de extremă dreapta s-au întâlnit în Praga pentru a discuta despre viziunile lor şi pentru a-şi unifica poziţiile în ceea ce priveşte imigraţia şi alte probleme.

Marine Le Pen, Geert Wilders, vice-cancelarul austriac Heinz-Christian Strache şi alţi lideri de extremă dreapta s-au întâlnit într-un hotel puternic păzit din capitala cehă.

Le Pen a afirmat: “Ar trebui să vă reamintim tuturor că niciunul dintre noi nu este xenofob. Ne opunem Uniunii Europene deoarece considerăm că [aceasta] este o organizaţie foarte dezastruoasă. Imigraţia este aproape de a deveni insuportabilă, iar culturile noastre să fie distruse.

“Ne place diversitatea. Îmi place ca olandezii să fie olandezi, îmi place ca cehii să fie cehi, îmi place ca francezii să fie francezi, îmi place ca italienii să fie italieni”.

Poziţia Marinei Le Pen asupra imigraţiei a fost reiterată de Wilders, care a cerut Europei să îl urmeze pe Donald Trump şi să aplice o interdicţie de călătorie.

“Trebuie să adoptăm o strategie complet nouă. Trebuie să avem curajul să introducem interdicţii de călătorie cum a procedat Trump în Statele Unite. Trebuie să avem curajul să trimitem fiecare ambarcaţiune cu imigranţi ilegali înapoi [de unde a venit], aşa cum o face Australia de mult timp”, a afirmat Wilders.

“Trebuie să avem curajul să restricţionăm imigraţia ilegală în loc să o extindem, chiar dacă uneori trebuie să construim un zid precum au făcut bravii unguri – îi aplaud pentru acest lucru. Trebuie să avem curajul să repatriem imigranţii ilegali”, a adăugat politicianul olandez.

Totuşi, în ciuda faptului că guvernul ceh adoptă tot mai mult o atitudine de dreapta, participanţii la conferinţă au fost întâmpinaţi de o mulţime de manifestanţi.

Conferinţa a fost găzduită de partidul anti-Islam şi anti-imigraţie Libertate şi Democraţie Directă, care a câştigat 11% în alegerile parlamentare din Republica Cehă în 2016.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe