Parlamentul R. Moldova ar putea să elimine ”ziua tăcerii” din ajunul alegerilor. Slusari: „Regimul are o logică perversă”

Parlamentul Republicii Moldova
Parlamentul Republicii Moldova (facebook.com)

Comisia juridică, numiri şi imunităţi recomandă Parlamentului moldovean ca restricţiile legate de agitaţia electorală în ziua premergătoare alegerilor şi în ziua alegerilor, cu excepţia secţiilor de votare şi perimetrului din imediata apropiere, să fie eliminate din legislaţie.

Potrivit raportului cu privire la analiza, expertiza şi evaluarea legislaţiei electorale care a stat la baza invalidării alegerilor locale din municipiul Chişinău, finalizat recent de către Comisie, se constată că ”ziua tăcerii” nu este reglementată unitar în practica internaţională şi eliminarea acesteia nu va aduce atingere principiilor consfinţite în materie electorală.

În context, vicepreşedintele Platformei Demnitate şi Adevăr, Alexandr Slusari susţine că ”regimul are o logică perversă”.

”Societatea şi partenerii externi au cerut şi cer validarea mandatului primarului Andrei Năstase. Judecătoria Centru a constatat că în ziua alegerilor nu a avut loc agitaţia electorală, însă Parlamentul uzurpator a analizat problema şi.... planifică să permită DemoŞorilor să continue coruperea alegătorilor cu concerte, tuşonca şi saci de cartofi în ajunul scrutinului, precum şi în ziua votării”, a adăugat Slusari menţionând că majoritatea oamenilor, cu care discută, consideră că ”acest Legislativ este cel mai ruşinos în istoria contemporană a Moldovei!”.