Parlamentul moldovean a aprobat o declaraţie în legătură cu evoluţiile situaţiei din Ucraina

Şedinţa Parlamentului
Şedinţa Parlamentului (adevarul.ro)

Parlamentul R. Moldova a aprobat astăzi o declaraţie în care îşi exprimă îngrijorarea în legătură cu evoluţiile situaţiei din Ucraina, notează moldpres.

În declaraţie se specifică că "Parlamentul Republicii Moldova este solidar cu Parlamentul Ucrainei în efortul de a asigura stabilitatea şi viitorul european al Ucrainei"

“Constatăm că pericolul major al evenimentelor din Ucraina, în special evoluţiile din Crimeea, constă în subminarea integrităţii teritoriale şi a suveranităţii Ucrainei, ceea ce poate avea consecinţe grave asupra întregii regiuni”, se menţionează în declaraţie.

Totodată, prin declaraţie Parlamentul a îndemnat Organizaţia Naţiunilor Unite, Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa, Uniunea Europeană, Comunitatea Statelor Independente să aplice toate instrumentele dreptului internaţional şi mecanismele de mediere pentru a nu admite escaladarea conflictului şi pentru a asigura pacea şi stabilitatea în Ucraina şi în întreaga regiune.

Deputaţii Partidului Comuniştilor din Republica Moldova (PCRM) au părăsit şedinţa Parlamentului în timpul discuţiilor pe marginea declaraţiei.