Parlamentul maltez a ratificat vineri, 29 august, Acordul de Asociere între Republica Moldova şi UE

(photos.com)

Parlamentul maltez a ratificat vineri, 29 august, Acordul de Asociere între Republica Moldova şi UE, a anunţat luni ministrul Afacerilor Externe al Republicii Malta, George Vella, în cadrul întrevederii cu Preşedintele Parlamentului Igor Corman, a relatat pentru Moldpres Direcţia comunicare şi relaţii publice a Parlamentului.

Tot astăzi, şeful Legislativului a purtat discuţii cu ministrul Afacerilor Externe al Lituaniei, Linas Linkevičius. Cei doi oficiali se află la Chişinău pentru a participa, alături de alţi 26 de miniştri de Externe din ţările UE, la cea de-a IX-a Reuniune a Grupului pentru Acţiunea Europeană a Republicii Moldova.

Principalele subiecte abordate în cadrul întrevederilor au vizat agenda europeană a ţării noastre, situaţia internă şi contextul regional. De asemenea, oficialii au discutat despre identificarea unor măsuri adiţionale de sprijin a agricultorilor din ţara noastră, inclusiv creşterea cotelor de import a unor categorii de fructe şi legume moldoveneşti pe piaţa UE.

Igor Corman a salutat prezenţa celor 28 de miniştri de Externe la Chişinău, în această perioadă crucială pentru viitorul Republicii Moldova şi a mulţumit statelor UE pentru sprijinul deplin acordat ţării noastre în realizarea parcursului european.

Preşedintele Parlamentului a menţionat că eforturile autorităţilor sunt axate pe modernizarea ţării şi identificarea măsurilor necesare pentru susţinerea producătorilor agricoli autohtoni, inclusiv creşterea competitivităţii acestora.

La rândul lor, cei doi miniştri de Externe au declarat că Malta şi Lituania sprijină integrarea europeană a Republicii Moldova şi sunt pregătite să împărtăşească experienţa lor în domenii de interes pentru ţR.Moldova.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe