Parlamentarii britanici resping Brexitul fără acord. Joi, un nou vot

Premierul britanic Theresa May
Premierul britanic Theresa May (Christof Stache/AFP/Getty Images)

Camera Comunelor a votat miercuri - cu 321 de voturi pentru şi 278 împotrivă - pentru respingerea unui scenariu care prevede Brexitul fără acord, respectiv retragerea Marii Britanii din Uniunea Europeană fără acord în 29 martie, potrivit Deutsche Welle.

În ziua precedentă, marţi, parlamentarii britanici au respins acordul de retragere intermediat de premierul Theresa May cu Uniunea Europeană, în pofida ultimelor modificări aduse acestuia.

În cadrul unui alt vot ce va avea loc joi, parlamentarii vor decide dacă vor cere sau nu Bruxelles-ului să amâne Brexitul după data limită.

De asemenea, premierul May va propune ca acordul de retragere să fie supus unui al treilea vot major în 20 martie.

În cazul în care parlamentarii britanici vor respinge acordul şi la acea dată, premierul a declarat că va încerca să obţină o prelungire a termenului limită pentru Brexit până la 30 iunie.

Consiliul European probabil nu va aproba prelungirea fără precizarea unui obiectiv clar. De asemenea, o prelungire va forţa Marea Britanie să organizeze în luna mai alegeri pentru Parlamentul European.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe