Parlamentar elveţian, despre vizita lui Dragnea: E inoportună venirea unui politician condamnat şi acuzat de corupţie

Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Vizita lui Liviu Dragnea în Elveţia este primită cu scepticism în Parlamentul de la Berna. În primul rând, parlamentarii elveţieni nu văd cu ochi buni prezenţa unui politician străin deja condamnat, dar şi judecat în alte dosare pentru fapte de corupţie, mai ales că el merge acolo chiar în ziua în care Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este aşteptată să dea decizia într-unul dintre dosare, relatează G4media.ro.

Parlamentarul socialist Carlo Sommaruga este extrem de critic cu privire la vizita oficială pe care Dragnea o va începe marţi în Elveţia. În opinia lui, Dragnea sfidează justiţia din România plecând din ţară exact în ziua în care este aşteptată o sentinţă, vrând să arate că este validat ca politician prin faptul că este primit într-o ţară cu o democraţie consolidată precum Elveţia.

Parlamentarul spune că este un bun cunoscător al situaţiei din România, fiind la curent cu tentativele actualei puteri de a modifica legislaţia penală, precum şi cu amplele proteste de stradă care au avut loc în ultimul an şi jumătate. El consideră că un partid ajuns la putere care încearcă să modifice legile în interes propriu nu are nimic în comun cu democraţia şi cu regulile statului de drept.

Carlo Sommaruga a spus că în Elveţia este de neconceput ca un politician urmărit penal să mai rămână în funcţie. El a dat exemplul unui ministru al Guvernului de la Berna care, în urmă cu 20 de ani, a demisionat pentru că soţul era implicat într-o anchetă penală.

Oficialul elveţian a ţinut să le transmită oamenilor care au ieşit pe străzi pentru a protesta împotriva corupţiei să nu renunţe la luptă, spunând că el şi mulţi alţi politicieni elveţieni sunt alături de ei.

Pentru a citi în continuare articolul intraţi aici.