Paris: atac cu armă albă soldat cu patru răniţi şi doi morţi, inclusiv atacatorul

Poliţia din Paris a ucis un bărbat după ce acesta a înjunghiat câteva persoane în capitala franceză. Surse judiciare au afirmat că atacatorul s-a aflat pe lista poliţiei ca un risc pentru securitatea naţională.
Ofiţeri de poliţie şi membri ai serviciilor de urgenţă se află pe o  stradă blocată din Paris după ce o persoană a fost ucisă şi alte câteva  rănite de un bărbat înarmat cu un cuţit, 12 mai 2018.
Ofiţeri de poliţie şi membri ai serviciilor de urgenţă se află pe o stradă blocată din Paris după ce o persoană a fost ucisă şi alte câteva rănite de un bărbat înarmat cu un cuţit, 12 mai 2018. (Thomas Samson/Getty Images)

Un bărbat de 29 de ani a fost ucis şi alte patru persoane au fost rănite după ce un atacator a înjunghiat sâmbătă seara trecători în districtul Operei din centrul Parisului. Atacatorul a fost împuşcat mortal de poliţie.

Atacul a avut loc într-o zonă în care se află câteva restaurante, baruri şi magazine. Martorii au descris scene de panică după ce oamenii care au ieşit într-o seară de weekend au realizat că avea loc un potenţial atac terorist.

Procurorii francezi au afirmat că tratează atacul ca un incident terorist. Grupul jihadist Statul Islamic şi-a asumat răspunderea pentru atac, deşi agenţia de ştiri a grupului, Aamaq, nu a prezentat dovezi pentru afirmaţia sa.

Surse judiciare l-au identificat duminică pe atacator ca fiind un cetăţean în vârstă de 21 de ani care s-a născut în regiunea Cecenia din Federaţia Rusă. Bărbatul se afla pe o listă specială a forţelor de securitate cuprinzând persoane care ar putea prezenta un pericol pentru securitatea naţională. Tatăl şi mama atacatorului au fost reţinuţi pentru a fi investigaţi.

Procurorul parizian Francois Molins a deschis o anchetă asupra atacului şi a citat martori afirmând că suspectul a strigat Allahu Akbar (Dumnezeu e cel mai mare) în timpul incidentului.