"Părinţii mei dragi, prietenii mei iertaţi-mă!" - şeful CJ Neamţ, mesaj după ce a fost "săltat" de procurori

Ionel Arsene
Ionel Arsene (Facebook / Ionel Arsene)

Aflat în prezent sub control judiciar după ce iniţial a fost reţinut pentru 24 de ore de procurori, preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ Ionel Arsene, considerat a fi un apropiat al liderului PSD Liviu Dragnea, a postat un mesaj pe pagina sa de Facebook în care le cere iertare apropiaţilor săi şi anunţă, în acelaşi timp, că nu are de gând să renunţe la "exercitarea mandatului pe care nemţenii mi l-au încredinţat".

"Alex, Gabi, părinţii mei dragi, prietenii mei iertaţi-mă că aţi fost nevoiţi să treceţi prin asta! Vă mulţumesc că aţi crezut în mine chiar dacă situaţia, sunt convins, v-a fost prezentată deformat. Au fost multe speculaţii, multe interpretări care s-au făcut cu privire la dosarul de care sunt vizat. Nu voi sta acum să le demontez, ci voi lăsa justiţia să arate adevărul. Am încredere în conduita magistraţilor, am încredere în capacitatea lor de a judeca cu celeritate acest caz. Nu voi face comentarii cu privire la dosar. Voi demonstra în instanţă datele cu privire la nevinovăţia mea. Vă asigur că sunt demn de toată afecţiunea şi încrederea pe care mi-aţi arătat-o în aceste zile!

Sunt absolut conştient de cât de grea este această situaţie şi nu voi încerca nicio secundă să disimulez sau să minimalizez momentul dar vă asigur pe toţi că vom merge mai departe, mai fermi şi mai hotăraţi! Nu voi lăsa ca cele întâmplate să-mi afecteze activitatea şi voi munci în continuare cu acelaşi drag pentru Neamţ şi pentru România!

Celor care sperau că prin această acţiune a procuraturii nu îmi voi continua activitatea de preşedinte al Consiliului Judeţean Neamţ le transmit că nu voi renunţa la exercitarea mandatului pe care nemţenii mi l-au încredinţat. Avem treabă în perioada următoare, avem proiecte de implementat. Sunt sigur că voi toţi îmi veţi fi în continuare alături pentru a ne duce la bun sfârşit toate proiectele promise, deoarece încrederea oamenilor este cea mai de preţ resursă pe care o putem avea! Dumnezeu să ne ajute!", a scris Ionel Arsene.

Acuzaţiile DNA

"În cursul anului 2013, inculpatul Arsene Ionel, în calitate de deputat în Parlamentul României şi preşedinte al organizaţiei judeţene Neamţ a unui partid politic, a primit de la o persoană (martor în cauză), suma de 100.000 euro pentru a-şi folosi influenţa pe care a lăsat să se creadă că o are asupra unor persoane din conducerea Agenţiei Naţionale de Integritate, în scopul de a se constata nerespectarea dispoziţiilor legale privind conflictul de interese şi regimul incompatibilităţilor în cazul unei persoane care, la acea vreme, avea funcţie de conducere în administraţia locală.

Banii remişi de martor într-un restaurant situat pe raza municipiului Bucureşti urmau să ajungă la persoanele respective prin intermediari", se arată în ordonanţa de reţinere întocmită de procurorii DNA.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne