Părinţii chinezi protestează împotriva unui nou scandal privind laptele pentru copii

Părinţii s-au adunat, la 1 aprilie, la primăria oraşului Nantong şi au afişat banere pentru a protesta faţă lipsa unui răspuns din partea regimului referitor la un nou scandal privind laptele pentru copii. Ei au fost ulterior dispersaţi de poliţie.
Părinţii s-au adunat, la 1 aprilie, la primăria oraşului Nantong şi au afişat banere pentru a protesta faţă lipsa unui răspuns din partea regimului referitor la un nou scandal privind laptele pentru copii. Ei au fost ulterior dispersaţi de poliţie. (Weibo.com)

Câteva sute de părinţi furioşi s-au adunat în faţa primăriei Nantong, la 1 aprilie, pentru a protesta împotriva inacţiunii autorităţilor comuniste referitor la un alt scandal privind formula pentru sugari, care a fost expus de mass-media chineză.

Cotidianul Metropolis din Vestul Chinei a raportat recent că un distribuitor de lapte din Suzhou este suspectat că a amestecat o formulă expirată de la o sursă necunoscută cu o formulă Nutradefense importată, realizată de Compania elveţiană producătoare de lapte Grupul Hero. Conform rapoartelor, amestecul a fost reambalat şi vândut ca formulă Nutradefense părinţilor încrezători, care se tem acum că dăunează copiilor.

De la tragedia cu melanină în laptele praf din China în 2008, când şase copii au murit şi mai multe mii au fost otrăviţi, încrederea consumatorilor chinezi " în formula internă pentru sugari nu a fost niciodată restabilită. Părinţii care îşi pot permite cumpără doar mărci consacrate străine de lapte praf şi sunt adesea dispuşi să plătească mai mult decât dublul preţului sortimentelor din China, deoarece cred că acestea sunt mai sigure pentru copiii lor.

La demonstraţie, părinţii au ţinut banere pe care scria: "Cine le-a dat otravă copiilor noştri?" şi "Comercianţii fără scrupule ar trebui să plătească pentru sănătatea copiilor noştri". Mulţimea a cerut o explicaţie, dar au fost dispersaţi agresiv de un număr mare de ofiţeri de poliţie.

"Incidentul a fost expus cu câteva zile în urmă, iar guvernul a promis să răspundă în trei zile, dar au trecut cinci zile şi nu au zis nimic", a declarat doamna Lu, rezident din Nantong, pentru The Epoch Times.

Blogerii au reacţionat violent la ultimul scandal şi la modul cum a fost gestionat de către regim.

"Nu au aceşti oameni şi ei copii?", a precizat un utilizator de internet.

Un altul a scris: "Fiul meu are 6 luni şi bea acest produs fals de la naştere. Eu şi soţia mea avem probleme de fertilitate. Timp de nouă ani am cheltuit sute de mii de yuani pentru a avea în cele din urmă copilul nostru. Dorim să-i oferim ce este mai bun, dar, în ciuda selecţiei atente, am ales produsul fals!"

Unii mari producători externi de formulă pentru sugari, cum ar fi Nutrillon, şi-au deschis magazine online oficiale în China, pentru a preveni contrafacerea. Alte branduri străine sunt vândute de către furnizori prin intermediul Pieţei Taobao, un site în limba chineză pentru cumpărături online, asemănător cu ebay.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe