Parcul Natural Vânători-Neamţ, mai bogat cu 4 zimbri

Zimbri în ţarcul de aclimatizare
Zimbri în ţarcul de aclimatizare (Romsilva)

Patru zimbri, doi masculi şi două femele, cu vârste între doi şi opt ani, vor fi eliberaţi în natură de specialiştii Administraţiei Parcului Natural Vânători-Neamţ, din subordinea Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva.

Cei patru zimbri au fost mutaí într-un ţarc de acomodare, urmând ca specialiştii Romsilva să îi elibereze în natură în zilele următoare.

După eliberarea celor 4 animale, în Parcul Natural Vânători-Neamţ vor fi în libertate 29 de zimbri, din care şase născuţi liberi, 13 în semilibertate, iar 7 exemplare se află în captivitate.

Potrivit comunicatului de presă remis de Romsilva, primele exemplare din Parcul Natural Vânători-Neamţ au fost eliberate în natură acum cinci ani, între timp arealul lor mărindu-se până la 60.000 de hectare. Zimbrii sunt permanent monitorizaţi de specialiştii Regiei Naţionale a Pădurilor.

La nivel naţional, Romsilva administrează trei nuclee importante de zimbri, la Bucşani, în judeţul Dâmboviţa, la Haţeg, în judeţul Hunedoara, şi Parcul Natural Vânători – Neamţ, cu un efectiv total de 96 de exemplare.

Zimbrii au dispărut din fauna României în urmă cu trei secole, fiind reintroduşi în 1958, după importul unei perechi din Polonia, în Parcul Silvic Haţeg. Au urmat alte exemplare importate din Polonia, Cehoslovacia şi Rusia, în primul deceniu fiind aclimatizate în România nouă exemplare la Haţeg şi Trivale, în Argeş.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură