Parchetul Militar, somat să descindă la MAI şi să securizeze înregistrările convorbirilor între jandarmi din 10 august

Carmen Daniela Dan
Carmen Daniela Dan (Epoch Times România)

Directorul Institutului pentru Politici Publice (IPP) solicită Parchetului Militar ”să descindă” la Ministerul de Interne şi să securizeze înregistrările convorbirilor radio între jandarmi din 10 august, argumentând că în caz contrar acestea ar putea fi ”distruse sau alterate”.

”Toate comunicaţiile făcute pe staţiile radio ale jandarmilor din 10 august au fost înregistrate. Toate ordinele date de Cucoş, Şindile, Cazan, Paraschiv, dar şi comunicaţiile cu Centrul Operaţional de Comandă (COC) din sediul MAI unde se află clica politică ce superviza intervenţia, împreună cu prefecta, se regăsesc în înregistrările acestea. Acestea oferă o secvenţialitate perfectă a întregii zile dar şi cine a raportat ce şi cine a ordonat ce.

Faptul că Parchetul Militar nu a cerut aceste înregistrări este un lucru grav. Lipsa de reacţie a Parchetului Militar duce la posibilitatea ca aceste înregistrări să fie distruse sau alterate. Totodată amintesc Parchetului Militar că peste tot în COC există înregistrare permanentă AV şi că se poate stabili cu uşurinţă cine sunt persoanele care au coordonat în fapt, din sediul MAI, intervenţia. Şi s-ar putea să apară surprize mari dacă cer şi aceste înregistrări”, a scris Adrian Moraru pe Facebook.

Colonelul Cătălin Paraschiv, unul dintre coordonatorii represiunii din 10 august, a fost observat comunicând prin semnale cu trupele pe care le comanda, în timpul operaţiunii de vineri, 10 august.

Acest amănunt ridică întrebări despre motivul neutilizării tehnicii din dotare - deoarece folosirea acesteia ar fi putut releva în clar înregistrările ordinelor date.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne