Parchetul Militar solicită informaţii după intervenţia în forţă a jandarmilor

Parchetul Militar face apel la protestatarii care au fost sau nu au fost răniţi să ofere informaţii despre intervenţia în forţă a jandarmilor.
Protest Piaţa Victoriei
Protest Piaţa Victoriei (Epoch Times România)

Procurorii militari fac un apel la persoanele care, în urma intervenţiei jandarmilor, au fost rănite la protestul de vineri din Piaţa Victoriei, să se prezinte, luni şi marţi, la sediul Parchetului Militar Bucureşti.

„Procurorii militari îi invită pe toţi care au participat la protestul Diasporei de vineri şi au fost răniţi sau pot furniza informaţii importante să se prezinte la Parchetul Militar Bucureşti, luni şi marţi, pe Strada George Georgescu 2, sector 4”, se arată într-un comunicat al Parchetului Militar.

Potrivit unor oficiali din Parchet, până acum au fost depuse 19 plângeri.

Reamintim că în cursul zilei de sâmbătă, procurori militari din cadrul Parchetului Militar Teritorial de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti s-au sesizat din oficiu, fiind înregistrat dosar penal cu privire la modul de intervenţie al jandarmilor şi incidentele petrecute la manifestaţia din Piaţa Victoriei din Bucureşti în cursul zilei de 10 august 2018, precum şi în cursul nopţii de 10 spre 11 august 2018.

Protest Piaţa Victoriei
Protest Piaţa Victoriei (Epoch Times România)

Tot sâmbătă, preşedintele României i-a solicitat Procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, demararea de urgenţă a cercetărilor în vederea stabilirii situaţiei de fapt şi elucidării modului concret în care s-a produs intervenţia Jandarmeriei, pentru restabilirea ordinii publice, la protestele de aseară din Piaţa Victoriei din Bucureşti.

Preşedintele Klaus Iohannis a solicitat, de asemenea, stabilirea legalităţii intervenţiei şi identificarea persoanelor şi a gradului de implicare sau vinovăţie a tuturor celor care au luat parte la incidentele violente petrecute în Capitală.