Parchetul General, somat de USR să investigheze MAI pentru modul în care a acţionat în timpul protestelor

Parchetul General trebuie să ancheteze modul în care Ministerul de Interne a acţionat în timpul protestelor din Piaţa Victoriei, în cadrul cărora s-au înregistrat incidente violente, a solicitat partidul condus de Nicuşor Dan.
Nicuşor Dan
Nicuşor Dan (Epoch Times România)

USR cere Parchetului General să ancheteze Ministerul Administraţiei şi Internelor pentru modul în care a acţionat miercuri seară, în timpul protestelor din Bucureşti, cu scopul prevenirii incidentelor violente şi izolării acestora, a scris joi, pe pagina sa de Facebook, liderul partidului Nicuşor Dan.

"Parchetul trebuie să lămurească printr-o investigaţie suspiciunile asupra legăturii dintre politicieni PSD şi galeria echipei de fotbal Dinamo, arătată de presă. Ar fi extrem de grav pentru democraţie ca partidul de guvernământ, responsabil pentru pacea socială, să provoace, prin canale subterane, violenţă", a precizat Nicuşor Dan.

Partidul condus de Nicuşor Dan ia în calcul şi înfiinţarea unei comisii speciale în Parlament, cu acelaşi obiectiv, în condiţiile în care SRI susţine că a informat MAI despre intenţiile de deturnare a protestului.

"Protestul este paşnic şi trebuie să continue. De ce? Presiunea societăţii a început să funcţioneze! Ca dovadă demisiile din PSD sau din guvern ale unor personaje marcante şi delimitările faţă de abuzul de putere comis de guvern prin adoptarea ordonanţelor pentru salvarea lui Dragnea", a adăugat Nicuşor Dan.