Parchetul General şi CNATDCU dorm în cazul Negoiţă

Emilia Sercan
Emilia Sercan (Mihut Savu (Epoch Times Romania)

Jurnalista Emilia Şercan şi-a exprimat nemulţumirea luni, pe pagina sa de socializare, că atât Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU), cât şi Parchetul General nu rezolvă cazul primarului din Sectorul 3, Robert Negoiţă, acuzat că şi-a plagiat teza de doctorat.

"Robert Negoiţă a declarat public de mai multe ori până acum că teza lui de doctorat a fost o greşeală, recunoscând implicit că teza este plagiată. Ce face CNATDCU din data de 14 iunie 2016, când a fost înregistrată sesizarea care vizează teza lui Negoiţă? NIMIC.

Teza lui Negoiţă ar trebui analizată de Comisia de Ştiinţe Militare a CNATDCU, acolo unde este un blocaj total, pentru că, nu-i aşa, acolo ar trebui date verdictele de plagiat pentru intelighenţia din armată, servicii, poliţie şi din clasa politică. Adică, treabă dureroasă.

Şi Parchetul General a deschis un dosar de anchetă pe plagiatul lui Robert Negoiţă tot în vara lui 2016. Ce face Parchetul General de doi ani de zile? NIMIC", a scris Emilia Şercan.

Reamintim că jurnalista a publicat o investigaţie din care reiese că doctoratul lui Robert Negoiţă este un plagiat integral, de la prima la ultima frază, iar ulterior Academia de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza" a constatat la rândul său că acuzaţiile sunt valide şi a solicitat CNATDCU să îi retragă edilului titlul de doctor.

"Este un episod pe care mi-l asum şi din care am învăţat o lecţie importantă: singurele realizări notabile sunt cele construite pe o bază sănătoasă! (...) mă voi supune deciziei CNATDCU, dacă va decide să îmi retragă titlul de doctor", a reacţionat Robert Negoiţă pe contul său de Facebook la vremea respectivă.

Robert Negoiţă a terminat Liceul la 31 de ani, iar la 40 de ani era deja doctor în Ştiinţe Juridice la Academia de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza". Coordonatorul tezei a fost prof. univ. dr. Ioan Dascălu, care e conducător de doctorat asociat la Academia de Poliţie şi a fost decan al Facultăţii de Drept la Universitatea Bioterra.