Paramilitarii afiliaţi Kremlinului au incendiat un punct de graniţă între Ucraina şi Rusia

Paramilitarii pro-Rusia din Doneţk, Ucraina.
Paramilitarii pro-Rusia din Doneţk, Ucraina. (youtube.)

Un grup de paramilitari afiliaţi Kremlinului au incendiat, joi seară, un punct vamal de la frontiera cu Rusia, în condiţiile în care Rusia menţine 10.000 de soldaţi foarte aproape de graniţa Ucrainei şi este acuzată că trimite forţele speciale pentru a orchestra aşa zisele mişcări separatiste, a notat Mediafax.

"Persoane îmbrăcate în negru, purtând panglici «Sf. Gheorghe» au incendiat punctul de trecere a frontierei ruso-ucrainene Izvarino", în regiunea Lugansk, a declarat un oficial al serviciilor de graniţă ruse, conform Ria Novosti.

Panglica ”Sf. Gheorghe” este o decoraţie militară folosită din timpul Rusiei ţariste, utilizată şi de către forţele afiliate Kremlinului care operează în Ucraina. Acesta este purtat pe 9 mai pentru a sărbători victoria Uniunii Sovietice din timpul celui de-al doilea Război Mondial.

Peste 40 de indivizi înarmaţi au coborât din două microbuze şi au cerut vameşilor ucraineni să lase armele jos şi să se predea, ameninţând că ”în caz contrar după 20 de secunde vor deschide focul”, a explicat oficialul rus.

La refuzul vameşilor ucraineni, forţele pro-Rusia au incendiat punctul vamal.

”Momentan, punctul vamal Izvarino este închis, însă incendiul a fost stins”, a adăugat acesta.

ConformNATO, Rusia menţine 10.000 de trupe în apropiere de graniţa cu Ucraina, trimiţându-şi forţele speciale pentru a orchestra mişcările ”separatiste” care au cuprins ţara.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe